Bani pe post?!

12:55 / Publicat de ^^ /

Reclamele au inceput sa nu mai convinga. Fie ca te uiti la tv, fie ca te uiti pe o pagina web, cu greu poposesti privirea mai mult de 2 secunde asupra reclamei.
La tv spotul trebuie sa fie funny, pe net trebuie sa fie colorat, dinamic si original. Iar adsense-urile numai asa nu sunt.
Personal observ o reactie negativa a ochilor mei de fiecare data cand vad adsense-uri in culorile clasice (cele cu titlu albastru) si greu dau click.

Cu toate astea produsele au nevoie de promovare. Produsul nu se cumpara doar pentru ca sta pe raft.

Si-atunci, ca pasionat de publicitate, te intrebi - care e cheia, cum convingi in anul 2008 multimea de oameni sa cumpere ceva?

Mizez pe advertorial! Mi s-a parut o idee buna inca dinainte de a stii ca exista in practica, inca de a stii cum se numeste. De ce? Pentru ca e singura reclama care nu plictiseste, care poate incerca sa te convinga in mai mult de 30 de secunde, in mai mult de o caseta de x cm la ziar. Pentru ca nu are limite. Advertorialul reprezinta parerea unor "lideri de opinie" care scriu in ce stil vor despre un produs. Si care clar te vor convinge mult mai mult decat impersonalul spot de 30 de secunde rostit de voci care se repeta.

De asta au aparut si site-uri de profil. Spre exemplu banipepost.com intermediaza relatia dintre bloggeri si firme in cautare de promovare pt. produsele lor.

Daca firmele astea vor sti de la care bloggeri sa ceara advertoriale si ii vor lasa suficienti de liberi in exprimarea opiniei, publicitatea romaneasca va avea un castig clar!

1 opinii:

Comment by joe on 20 august 2008 la 16:02

Eu chiar am un job care ma plateste pe post. Dar n-are legatura cu blogul meu.

Trimiteți un comentariu