A opta minune

00:33 / Publicat de ^^ /

A opta minune tine putin, de regula o vara, dar revine ca un bumerang la fiecare inceput de caldura. Se manifesta in orasele mari si e asa de perfida incat e perceputa drept normalitate.

Se manifesta sub forma unei aglomeratii de mese si scaune care atrage puhoaie de lume mai ceva ca spayul Axe. E intalnita de-a lungul arterelor principale si a stradutelor de cartier si se inmulteste infiorator! A opta minune atrage lumea de toate nivelurile, convinge si perverteste. A opta minune saraceste!

A opta minune e terasa. Intalnita la fiecare colt de strada sub forma unei aglomeratii de mese, scaune si umbrelute, terasa aduna poporul doritor de socializare mai ceva ca o coada la carne pe vremuri. Terasa, oricat de "bodega" ar fi e mereu plina şi oricat de prost amplasata ar fi are aceleasi "scoruri" mari.

Daca esti om iesi in fiecare seara la o bere. Uiti de strada ingusta pe care se inghesuie zeci de terase si sute de oameni, uiti de privelistea dezolanta formata din betoane, uneori de praful aduse de lucrarile din zona sau de aerul irespirabil. Uiti si de mesele jalnice si te asezi.

Astepti linistit ca cineva sa stearga masa si sa-ti aduca meniul, accepti orice intarziere sau greseala din partea chelnerului ca doar ai iesit sa te relaxezi iar la final lasi bacsis indiferent de servire. Asta viata! :))

In ultimele saptamani am iesit la 2 terase. M-a frapat lipsa de spatiu si locatia dezolanta. Chocolate - mare cofetarie (?!) pe langa Calea Victoriei. Terasa - cateva mese de lemn murdar si lacuit, preturi exorbitante, produse lipsa. Profiteroluri intre 100 si 200 de mii. O micuta crema de ciocolata 90 de mii. Ce cool! La mese numai straini, semn ca erau singurii ce puteau fi prostiti usor. Si bineinteles peisajul... o constructie in lucru si o strada cu praf pe care se faceau lucrari...
The coffe store - cica bar pe Lipscani. Terasa aproape inghesuita in alte terase, in stanga magazin de obiecte sanitare, mereu pe langa tine locatari ce dadeau sa intre in casele lor de la etaj. Servire execrabila. MInute bune pana cand sa se uite cineva la tine, minute bune pana sa indrazneasca sa te intrebe ce vrei, alte minute multe pana sa-ti aduca si tie comanda. Scoruri, evident nejustificate. Ciocolata calda 85 de mii. Si cea mai tare faza ca bonus. Meniu la masa nu exista. Meniul e afisat inauntru pe pereti. Adica ridica-te tu de la masa, stai cu grija ca cineva ti-o fura si du-te si uita-te ca prostul in fast-food pe pereti ca sa alegi ce vrei. Perfect!

Si-atunci de ce sa iesi la astfel de localuri? Doar pentru ca sunt la centru? Doar pentru ca se poarta? Nu mai bine cauti tu cateva terase normale pe lac sau terase-gradini la care sa mergi de placere? Pacat ca terasa frumoasa si cu preturi rezonabile nu prea exista... Inca n-am inteles de ce la un suc tre sa-ti iasa tie profitul de 200%. Si inca n-am inteles in conditiile astea de ce nu e bun si sucul baut la iarba verde sau pe iarba-n parc... sau chiar pe nisip.

Etichete: , ,

2 opinii:

Comment by joe on 29 iunie 2008 la 12:02

Asa e Iri, hai nou pe nisip sa bem un suc caci timpurile astea ne sufoca...

Anonim on 10 iulie 2008 la 02:28

Pe iarba-n parc, pe camp, departe de oras. Impreuna cu persoana POTRIVITA. fara prostii, fara gramada. super asa! :)

Trimiteți un comentariu