Cuvinte înşirate – sensul şi-a luat vacanţă

02:11 / Publicat de ^^ /

Intrebat dacă Diaconescu şi-a făcut campanie de la om la om, şeful de campanie Mitrea a răspuns serios şi mimând siguranţa că nu, căci Diaconescu nu este potrivit pentru acest tip de campanie. I se potriveşte desigur, per a contrario, politica talk-show-urilor, sau a speech-urilor ţinute în parlament sau la reuniuni internationale, căci este genul intelectual... mai ales când poartă ochelari.

Când întrebăm de ce se face politică şi se aruncă atâţia bani în campania electorală, răspunsul primit e acela că... „pentru binele cetăţenilor” sau... mai nou, „pentru satisfacţia muncii bine făcute”. N-o să recunoască nimeni scopuri ascunse.

Acceptând ca şi sincere aceste răspunsuri cu atât mai mult cu cât prin definiţie politica se face în interesul cetăţeanului nu pot să nu mă întreb.... oare cum se află în ziua de azi care e interesul alegătorului?

Spui că vrei să guvernezi pentru el, pentru a-i rezolva problemele, dar crezi că stând cocoţat pe un banner la etajul 2 al blocurilor, ascuns în pagini de ziar sau după sticla groasă a televizorului vei reuşi să afli ce îl doare?

Sau crezi că un studiu care „decretează” cu x% ca problemă supremă a bucureştenilor te edifică şi te salvează?

Refuz să pun în discuţie o a 3 a posibilitate, aceea că politica e o piaţă neechilibrată unde candidaţii-şi etalează oferta, iar alegătorii înfometaţi aleg din ceea ce găsesc... nici chiar aşa.

Eu cred că alegătorii au probleme specifice, iar pentru a le afla trebuie să-i asculţi. Dacă singura problemă ar fi traficul, ar fi simplu şi-am observa-o stând în maşina noastră blocaţi. Dar când problemele se înmulţesc şi se divid pe cartiere şi categorii de cetăţeni în parte, n-ai cum să le mai afli din birou, din auzite, din privitul ştirilor de la ora 5. Atunci trebuie să ieşi în stradă.

Mitrea spunea că Diaconescu nu este candidat pretabil la a ieşi în pieţe, pe străzi, la întâlniri cu alegătorii. Oare de ce şi oare pe cine reprezintă el? Diaconescu nu a fost candidatul PSD, partid social, partid prin definiţie de stânga? Socialiştii nu reprezintă interesele celor săraci? Şi-n plus, sloganul PSD nu a fost... mai bine pentru mai mulţi?

Ei bine, în condiţiile astea, Cristian Diaconescu, reprezentantul celor mulţi şi săraci tocmai asta trebuia să facă, să iasă în stradă să discute cu alegătorii săi. Nu se preta? Atunci era nepotrivit pentru funcţie!

Dacă cei de dreapta au alt electorat cu care nu se întâlnesc la cumpărături duminicale de legume, cu stânga stă chiar invers treaba!

De stânga fiind nu poţi să-mi promiţi aeroport, căci alegătorii tăi nu se au problema asta, dar poţi să-mi promiţi canalizări, securitate, curăţenie, sau asistenţă socială. Adică o mulţime de lucruri mărunte şi specifice. Iar pentru asta trebuie să vezi situaţia la faţa locului.

Stânga prin definiţie iese printre oameni.

Dumneata, domnule Diaconescu, nepretabil la astfel de acţiuni, ce ai căutat drept candidat? Soluţiile de birou, hărţile trasate cu pixuri scumpe sunt de dreapta!

Ai greşit peronul... Trenul tocmai a trecut, sari la linia corecta pana nu vine urmatorul...

Etichete: ,

1 opinii:

Comment by Omu' legii on 5 iunie 2008 la 23:28

de la politic sa nu mai astepti raspunsuri, sa nu mai pui intrebari, sa nu mai judeci, totul e in van :(

Trimiteți un comentariu