Ce-as vrea sa le spun la toti...

02:38 / Publicat de ^^ /

Acesta a fost luna lui „repeat”. Pesemne ca cineva sus a uitat casetofonul pornit si „repeatul” apasat imediat dupa ce intrebarea a fost pusa si primul raspuns dat.

Ba chiar, cred ca de prea multi ani aceeasi piesa ruleaza, doar ca e repetata sacadat, o data la 48 de luni.

S-a intrebat ce se poate face pentru un oras si toti „scolarii”, aspiranti la scaunul invatatoarei au repetat la unison, in coruri, in canon, la colturi, la tabla si tind ca cred ca pana si la veceu acelasi lucru: rezolvarea problemei traficului prin crearea de pasaje supraterane, crearea de parcari si magistrale de metrou, inmultirea zonei verzi si reabilitarea cladirilor.

Prostii au aplaudat original, punand ştampila zgomotos pe buletinul de vot prost imprimat si inca spera. Nu cred ca au puterea sa se si viseze cocotati pe autostrazi suspendate, sau odihnindu-se in parcuri aflate din suta in suta de metri, dar macar simt ca au facut un lucru bun si ca „primarul asta nou o sa faca treaba”. Dac-ar putea, s-ar si bate un pic pe umar pentru alegerea facuta.

Candidatii se lafaie in declaratii de presa, bucurandu-se ca discursul pregatit se potriveste cu rezultatul sondajelor.

Asa ca per total se pare ca suntem o mare familie fericita...

Imi permit sa stric eu atmosfera, sa fac pe lupul cel rau, sau barbatul agresiv din Ferentari si daca vreti, chemati politia. Dar nu pot sa ma abtin si sa nu strig...

Dragi candidati, spuneti ca-mi faceti N pasaje si parcari sa fluidizati traficul si daca se poate chiar sa mai faceti loc la cateva zeci de mii de masini in trafic. Dar tot voi spuneti ca vreti ecologie... adica aer curat si zona verde.

Ihi... eu inteleg ca vreti... dar... astea doua nu sunt chestii divergente? Masinile nu polueaza? Pai imi creezi conditii sa merg lejer cu masina, adica indirect ma incurajezi s-o folosesc, dar pe de alta parte promiti sa-mi dai aer curat la mine in oras... 3 copaci in plus nu fac lumina intr-o mare de poluare! Macar fii cinstit si las-o drecu, nu promite de-amandoua ca petrolul si-oxigenul nu se pupa!

Mai bine fa magistrale de metrou si convinge-i pe toti ca e elegant, inteligent si ieftin sa calatoresti asa.

Si inca ceva... spui ca faci pasaje, dar cat timp dureaza si ce costuri de oportunitate presupun, nu spui? De 20 de azi suportam tranzitia si lucrarile de refacere a tarii, acum tre sa suportam si modernizarea? Adic inca vreo 5 ani in care tu imi faci deranj, zgomot, praf si aglomeratie sa construiesti nu stiu ce cale suspendata? Si parca-mi spuneai ca vrei sa imi oferi confort... Ei na, pai hotaraste-te! Ce faci? Plus ca, poti tu sa-mi garantezi ca peste cei 5 nefericiti ani de cost de oportunitate, n-o sa fie nevoie, sau n-o sa ti se nazare sa faci o noua cale suspendata? Pai ce facem, traim din sacrificiu-n sacrificiu, uitand sa ne bucuram de conditii, ca cei ce cum termina de platit un credit il fac pe al doilea?

O fi fost ea luna lui repeat, si o fi mers casetofonul „ceas”, dar ma-ntreb daca nu cumva obligati sa raspunda la aceste 2 chestiuni ridicate, candidatii ar fi facut casetofonul sa strice si sa taca...

Suntem niste robotei si tot ce ne distinge, salvator sau nu, e numarul de panouri atarnate pe blocuri, culoarea lor, nr de galeti date pe strazi si calitatea salamului varat in plase...

Etichete: , ,

2 opinii:

Comment by Eva on 18 iunie 2008 la 00:05

Hmm, deci nici tu nu esti prea entuziasmata de candidatii imbracati in costume la dunga care ne imbratiseaza de pe panouri uriase si ne promit fantasmagorii in care nici copiii nu mai cred. In aceste conditii, cu cine votati domnisoara?

Comment by ^^ on 19 iunie 2008 la 04:31

Eu ma implic. Direct. Si cu efect.
Si cred ca toti ar trebui s-o faca "dupa posibilitati"

Sunt prea multi tineri competenti si cu potential care nu vor sa intre in politica din cauza imaginii pe care o are si prea multi care desi nu facuti pentru politica refuza pana si sa aleaga.

Si asta ne mentine pe drumul cel prost!

Trimiteți un comentariu