Paranoia sau... cu ce m-am distrat azi

22:49 / Publicat de ^^ /


(„Responsabili pentru încălzirea globală, criza alimentelor si cea a combustibililor nu sunt guvernanţii, ci obezii, a stabilit un institut britanic”. [...])

„Concluzia Scolii Londoneze de Igienă si Medicină Tropicală (SLIMT) n-ar trebui să mire pe nimeni, dată fiind isteria cu care se discută la nivel guvernamental si în mass-media tema încălzirii globale. Pentru că, asa cum afirma jurnalistul american H.L. Mencken, „întreaga artă a politicii este aceea de a ţine populaţia într-o permanentă stare de panică (si a-i promite salvarea), ameninţând-o cu o serie nesfârsită de dezastre, toate imaginare“. Divide et impera este un corolar la observaţia americanului: guvernele fac tot posibilul să-si încaiere supusii pentru a-i putea conduce mai usor. Autorităţile inventează dezastre sau exagerează unele potenţiale pericole, apoi plătesc instituţii să facă rapoarte din care să rezulte că o parte din supusii lor sunt responsabili pentru aceste calamităţi. După care vin si cu soluţii: limitarea drepturilor individuale, interzicerea unor activităţi economice sau reglementarea lor strictă si penalizarea prin taxe împovărătoare. Punct ochit, punct lovit: cetăţenii nu mai pot face chiar ce vor, în plus sunt datori să umple si vistieria statului.”

Iata deci ce se scrie in Saptamana Financiara de azi.
Prima parte chiar mi-a facut cu ochiul si m-a facut sa dau din cap in semn de aprobare. Urmatoarea parte, sora cu cei din "absurdistan", o gasiti aici

Etichete: ,

7 opinii:

Comment by joe on 27 mai 2008 la 00:22

Si normal ca o organizatie cu acronimele formate din cuvantul "SLIM" s-ar lua de grasi.

Comment by Marius on 27 mai 2008 la 18:50

si ce propun? sa omoram toti "grasi"?

Comment by joe on 27 mai 2008 la 18:57

bai Nero, asta e prima ta varianta? :))

Comment by Marius on 27 mai 2008 la 19:04

mai am cateva. sa ii mutam pe luna, dar dupaia se schimba clima acolo. sau nu.

Comment by joe on 27 mai 2008 la 19:05

daca aplici strategia asta tiganilor, atunci ai votul meu

Comment by joe on 27 mai 2008 la 19:07

apropo, nu-s rasist, sunt doar satul

Comment by Omu' legii on 1 iunie 2008 la 18:48

pai guvernantii, in general, sunt grasi :)

Trimiteți un comentariu