Eficient!

02:19 / Publicat de ^^ /

Cand cei de la TVR prezinta stiri cu date din sondaje pe teme gen nivelul de trai, prezinta imagini cu oameni mergand grabiti si inghesuiti pe strada care evident tin capul in jos.

Nu cred ca graba lor e semn de "drum fix", ci mai degraba de "mers ca berbecii".
Nu cred ca oamenii aia au un tel si fug sa si-l atinga, ci ca fug in nestire, spre ceva ce n-au clarificat ca-i important sau nu pentru ei.

Ne trezim uneori ca facem lucruri fara sa ne fi gandit daca ne sunt sau nu utile. Doar facem, şi facem intr-asa de hotarat de parca am avea tragere de inima.

Oare de ce? Cu siguranta pentru ca avem impresia ca-i bine. Fie ca suntem influentati de multime, fie ca suntem sub efectul autoritatii unei persoane in care credem, facem lucruri mecanic. Mergem la shopping fara sa avem ce lua concret, cumparam adidasi verzi desi iubim albastrul, ne inscriem la carting desi nu ne atrage sau si mai simplu facem facultate sau ne luam job nepotrivit.

Sondajele si realitatea arata ca suntem nefericiti, ca nu suntem suficient de impliniti si nici macar bogati. Telurile nu le atingem, iar visele noastre dureaza o viata. Aceleasi vise. Cati dintre cei ce vor Bugatii apuca sa-si si ia? Si asta pentru ca nu progresam.

O vorba adevarata si inspirata spune ca "daca nu stii unde vrei sa ajungi, orice drum e cel corect".

Ei bine da, pana nu ne-om stabili obiective si-om merge cu capul in pamant, ca berbecii, n-om progresa cu adevarat!

Prin planificare capeti viziune! Si succes...

Etichete:

2 opinii:

Comment by joe on 29 mai 2008 la 12:28

da...macar daca eram tristi si bogati, ne sinucideam si noi mai tarziu...

Comment by Marius on 29 mai 2008 la 19:29

cum vrei sa fie un roman fericit, cand daca intrebi un adolescent(in majoritatea cazurilor)ce face sa se distreze, iti raspunde sec: "merg in club, ma fac muci"
cu o asa cultura, realizam si noi ca suntem "useless"(sa zic asa)cand devenim octogenari

Trimiteți un comentariu