Mituri la nivel de stat

03:01 / Publicat de ^^ /

"Presa a IV a putere in stat" e o expresie pe care-o stiu de prin clasa a 7 a si care m-a iritat inca din primul moment.
Ce tupeu si ce lipsa de congruenta.
Langa 3 elemente din acelasi domeniu, realizarea guvernarii, - executivul, legislativul si partea judecatoreasca - pe care le numim cumva: puteri, adaugam inca un element: presa. Care inseamna ce? Control? Raport? Si partea judecatoreasca ce face? Nu tot aia?

Pe principiul "lauda-ma gura, ca de-aia te hranesc", cineva cu pixu-n mana s-a trezit sa se creada important. Pe semne ca daca ai audienta ai si credibilitate... N-ati mai vazut lume stransa buluc sa te huleasca? Inseamna ca n-ati fost la meciuri...

Bun insa titlul prelegerii lui Cristian Tudor Popescu pe care o va tine maine studentilor. "Presa - manipulata sau manipulatoare?"

Eu cred ca avem inca multi ziaristi care scriu ce le dai sa scrie, fara sa-si dea seama de ce fac. Uite. Teoretic suntem in campanie si reclama se plateste. Atunci de ce e Blaga pe toate posturile cu declaratiile sale incendiare despre psd-isti, blaturi si gasti? L-au dat banii afara din casa? A aflat cat de ineficiente sunt bannerele? Sau poate un consilier s-a jucat cu o carte de manipulare si seara a facut o stire incendiara. Blamam tot, atacam tot, voi credeti si ne dati pe post ca noi numaram voturile in plus. Si asta gratis!

Si chiar daca luam extrema... presa scrie PE BANI ce i se spune... Ei bine, unde e puterea? Adica... o marioneta daca are libertatea de a se misca la comanda, se considera ca e tot libera? La fel si presa... are puterea de a influenta. Dar puterea de a decide ce influente vs avea cine o are?

Eu cred ca cea mai buna metoda de automotivare nu e sa te duci la un training tematic sau sa-ti iei un coach, nici macar privitul si vorbitul cu oglinda n-au randament. Daca vrei sa te motivezi, intra tata-n presa si simte-te manipulator!
De fapt esti un prost care face i se spune, uneori chiar fara sa-ti dai seama. Dar stai linistit, nu-ti vom spune asta, te vom lasa sa te simti bine. Dormi in pace, FNI-ul te vegheaza!

Etichete: ,

1 opinii:

Comment by joe on 16 mai 2008 la 09:47

Mitul era ca Biserica e prima putere in stat dar defapt, de curand, am observat ca Mass-media ar trebui sa fie considerata asta. Tv-ul, radio-ul si ziarele controleaza realitatea.

Trimiteți un comentariu