Ciudatii campaniei

22:32 / Publicat de ^^ /

Cand te vad devin curiosi. Se apropie, te privesc de sus pana jos si cer increzatori. Esti fraier daca nu le dai sepcuta, steagul sau bancnote, iar daca le intinzi pliante mai ca te si bat. Bai, noi vrem mancare!
Tu le spui ca legea zice ca n-ai voie sa dai decat "hartii" si alea nu cu eminescu, iorga sau enescu, ei te baga undeva si zbiara. Cameramanul filmeaza, vecinii de cartier stau roata si scuipa seminte.

Din ochii injectati cu interes si mintea aburinda de admiratie pentru vanghei sau becali se naste un nou drept. Dreptul la pomana. Si o data cu el dispretul pentru tine, neghiobul care nesocoteste legile firii electorale.

Dreptul la pomana se naste firesc o data la 4 ani , din amestecul bogatiei candidatilor si interesul lor pentru ciolan. E-un drept temporar, tine o luna maxim doua si cu domeniu strict de aplicatie... locuitori nebarbieriti, colorati, obositi de la periferie.
Se exercita simplu prin "ce-mi dai ba" sau "ce vrei ba sa ma votezi" si drept sanctiune pentru nesocotirea lui aduce ceva mai grav ca moartea. Repudiul intregii colectivitati.

In luna de campanie cine mai crede in discernamantul si demnitatea alegatorilor oferindu-le o vorba si-un pliant merita sa fie introdus in carantina.
Sa eliberam puscariile, inca mai sunt cativa nebuni ce cred intr-o campanie curata si trebe sa-i inchidem pana nu contamineaza!

Etichete: