Despre curaj...

00:37 / Publicat de ^^ /

Mai ieri, in timp ce aproape plangea n-a vrut sa spuna. Mai azi, dupa ce-a iesit exuberanta si-a vorbit destul la telefon a spus... "M-am despartit de o prietena" si astazi m-a cautat la telefon.
Am descusut-o in stilu-mi caracteristic, impletind intrebari pe un ton de "e normal sa imi raspunzi". Am aflat cum EA, mutata-n Bucuresti avea o prietena buna, mutata-n Cluj si cum intalnirile de sarbatori si vacante si orasul natal devenisera un fel de "hai ca trebe". Prietena a indraznit sa spuna ca... ajunge. "Decat sa ne vedem de complezenta, hai mai bine luam o pauza."
Am zis ca-i geniala faza si ca trebuie sa ai curaj sa renunti la ceva care chiar daca e evident ca acum nu-ti folosea, pe viitor putea sa-ti foloseasca.

Pastram mereu prieteni doar pentru ca... odata or sa fie buni sa ne ajute la ceva, sa ne recomande undeva, sa ne gaseasca ori un job ori o chirie, ori sa ne-alunge plictiseala cand nimeni altul nu e disponibil. Pastram asazisi prieteni gandind ca oricum, nu ne costa mult. Un salut, 3 minute pe mess si-o bere la ceva vreme distanta. Si asta chiar si fara sa ne dam seama.
Pastram prieteni de dragul vremurilor bune gandindu-ne ca poate poate o mai fi ce-a fost. Ne agatam de-o portie de ras de-acum 3 ani sau de minunatele sfaturi de azi-vara. Intalnirile actuale sunt presarate de "si ce ai mai facut", "si, ce mai faci", privit si comentat trecatorii, vremea si ora exacta, cand altadata nici 3 ore nu erau de-ajuns.
Simtim o obligatie de a pastra legaturi şi ne stabilim intalniri chiar daca nu simtim nevoia. Evident incepem sa regretam de la primele 3 minute petrecute-n compania prietenului de odata...
Pe mine una complezenta asta ma enerveaza. Sa stea omul langa tine si sa se uite la femeia-n roz, barbatul verde si tocurile cui ce apar la orizont, sa te-ntrebe ce mai faci de enshpe ori si sa nu stii daca data viitoare cand te cauta e fiindca i-a placut sau fiindca trebe, fiindca spera sa mai fie ce a fost, fiindca s-a obisnuit, sau fiindca azi e liber in agenda. De ce ai accepta? Ce poate sa-ti aduca? Ori placerea e reala si bilaterala ori facem loc, alta, altul la rand...

De-asta e nevoie de curaj sa renunti la ce nu-ti e util si uneori iti si displace chiar daca pe termen scurt golesti agenda si poate risti chiar sa te plictisesti.
Alungand raul dai sansa binelui s-apara.

Etichete: ,

1 opinii:

Comment by joe on 13 aprilie 2008 la 23:13

vorba lui 2pac: fuck friendz...........si fuck 2pac too

Trimiteți un comentariu