Da' Ghitza, Ghitza ce face?

00:36 / Publicat de ^^ /

Era o vreme cand telenovela rupea audienta si ziua de nastere a postului Acasa TV era sarbatorita cu torturi aduse de fani din toate cartierele bucurestene. Femeile riscau o cearta sau chiar o bataie s-o vada pe Gaviota si se simteau intelese cand Marimar, Esmeralda sau Juanita lua cate-o palma de la vreuna, Agurida.
Femeile nu se mai temeau sa-si nege originile sarace, ca si Rosalinda ca si ele provenea din "la del bario" adica dintr-un fel de Socului Pantelimon sau chiar vreun Atarnatii Copaceni. Brusc nu mai era o rusine sa fii casnica, pentru acelasi motiv si nici sa faci curat in casele altora.
Nu de alta, dar mereu telenovela avem final fericit. Un fel de medicament pentru romancele frustrate: "Io-s fata de tara, am muls vaca si acum spal farfurii si chiloti dupa barbatu-meo, dar a naibii daca-n 5 minute nu ma fac o lady ca si Gaviota!".
Pe-atunci, cei ce inca mai gandeam, in mare barbati cu job bun, elevi olimpici si mamaie care nu aveau televizor, detestam programul si regimul telenovelistic sub principiul "ce retard tre sa fii ca sa te intereseze ce fac aia in casa si sa crezi cum se transforma broasca in printesa".

Mai tarziu a aparut Libertatea si "targetul" s-a schimbat. Barbati nefericiti, femei frustrate, copii scapati din vizor au dat orice sa o citeasca. Brusc mondenitatile au devenit domeniu de interes public, iar informatul despre ce a mai facut Andreea Marin, Raduleasca, Andre & co. s-a decretat prin lege sport national.
Noi vedete au vazut lumina pe masura ce parul blond si sanii ca mingea de baschet au largit buzunarele hair stilystilor si chirurgilor. Astazi ne inchinam la Simona Senzual si cerem autograte fetei de la pagina 5, fiind in stare sa postim doar sa mai aflam ce-au mai facut aseara si cu cine.
Si daca ne e frica de ceva e sa nu pacatuim citind o carte si sa ne vina iadul pe pamant - moartea scandalurilor dintre Andreea Marin si Raduleasca, Bahmuteanca si Prigoana.

Si fiindca tot mai vrem, citim si bloguri, umflandu-ne in pene ca asta-i jurnalism on-line. Am invatat ce-i ala feed reader si zi de zi ne holbam la el citind jurnalul (aka blogul) lui Anutza, Honey Chick, MasculFEROce, GraDina&zOO si altii. Dam DND la mess si ne lipim privirea de cronici despre cum mi-am rupt parul aseara, cum am scapat de puncte negre, cum Danutz iar m-a-nselat si cat de nefericita sunt si azi ca si ieri si alta data. Suntem prinsi intr-un cerc vicios si zi de zi ne incalcim mai tare. Caci Danutz zice de Veta si Veta are si ea blog, si ii dam click ca-i curiozitatea mare si apoi "o punem la blogroll si intram zilnic sa-i facem trafic si sa-i mai penetram adsenseul ca si ea face la fel cu noi".

Dar inca mai bullshituim telenovelele, chiar si barfa! Si azi mai mult ca oricand le dispretuim pe proastele care in loc sa iasa pe maidan sau sa gateasca "sefului", "belesc retina" la Acasa.

In fond e-o treaba cronica... Si boala a cam avansat. Mereu ne-a placut sa vorbim de altii, sa punem paharul pe perete si sa auzim cu vecina si-o fura si azi, sa privim prin gaura cheii cand Gicu isi face nevoile si s-o barfim pe Mita ca sa primim in schimb informatii despre Fifi. Dupa aia a venit muntele la noi si ne-am zgaiat la vietile marimarelor si rosalindelor pe teveu. Am trecut la vietile autohtonilor vazute in tabloide de 5 mii si fiindca nu ne-ajunge am inventat cititul de bloguri inutile.

Suntem niste plante care privesc la tot ce misca si atat. Si macar dac-am ajuta planeta fiintand ca plante comestibile... prea dificil, suntem mult prea plini de E-uri!

Etichete: ,

2 opinii:

Anonim on 12 aprilie 2008 la 19:50

ai uitat de hi5.

iar ziare ca libertatea sunt asa multe... click (acelasi format ca libertatea, zici ca-s trase la xerox), atac, 7 plus, can can, etc., asa ca nu discrimina. dar poti sa ii discriminezi pe retarzii care le citesc

Comment by ^^ on 12 aprilie 2008 la 19:54

@andrei O, da! Hi5! Asta merita articol separat! :))

Trimiteți un comentariu