Mai mult verde "cicloteque"?

00:53 / Publicat de ^^ /

S-a anuntat cu surle si trambite lansarea Cicloteque, "primul centru de inchiriat biciclete din Bucuresti". Trecand peste faptul ca inca de acum 2 ani am vazut la statia de autobuz un anunt cu inchiriat biciclete (deci ideea nu e tocmai noua), problema care se pune e asta: cica centrul e realizat de un ONG - Mai mult verde (cel al lui Bucurenci) in colaborare cu BANCA Unicredit Tiriac.
Ok. Ce presupune asta? Faptul ca treaba ar trebui sa fie cat mai benevola cu putinta si ca astfel costul inchirierii unei biciclete ar trebui sa fie infim.

Care e realitatea? Ai nevoi de dobandirea "calitatii de membru Cicloteque" pentru a putea inchiria. Cat te costa asta? 50 de ron pe an ca student, 100 de ron ca om normal. Si ce include? Pai cam nimic, doar dreptul de a inchiria PE BANI! Adica ma pui sa dau 500 de mii si dupa, imi mai iei 10 mii pe ora, de fiecare data cand vreau sa ma dau cu bicicleta? Buna afacere! Dar care era ideea? ONG, BANCA? Unicredit ma intreb cu ce a cotizat? Cu cele 100 de biciclete a maxim 2 milioane bucata? Care investitie va fi scoasa daca le merge treaba in maxim 6 luni? Deh, si ONG-ul trebuie sa profite. Adica o fi el voluntariat, dar daca poa' sa iasa banu', de ce sa nu iasa?

Prevad un start ratat si o moarte rapida a afacerii daca nu scot taxa de membru! Pe bune, cine crede ca vine sa le dea 1 milion sau 500 de mii (studentii) asa, dintr-o data? Mai ales cand te gandesti ca taxa asta e jumate din cat costa o bicicleta in Carrefour.

Remarc de asemenea si calitatea si estetica oribila a bicicletelor - un fel de pegasuri cu roti mari, cauciucuri inguste si din cate se vede fara prea multe viteze asezonate cu UN COS MARE SI ORIBIL in fata si reclame cat cuprinde la cicloteque pe roata din spate.

Si inca nu inteleg pentru ce sunt bicicletele astea? Din cate rezulta din mesajul lor, intentia e de a le utiliza in locul masinii. Dar e rentabil? Sa dai 10 lei pe 12 ore? Si dupa munca in loc sa mergi acasa sa faci halta la centru pentru a lasa bicicleta? Nu cred ca e cineva nebun sa faca asta zilnic! Mai ales ca cu banii dati iti iei 2 biciclete noi pe luna!

Ok si atunci bicicletele sunt pentru plimbare? Atunci de ce au cosul ala? Sa iti plimbi catelul? Si de ce sunt toate de un tip? De ce nu au si bike-uri sa faca lumea un pic de efort cand pedaleaza - alternativa la sala? Sunt sigura ca nu se vor plimba prea multi tineri cu asa ceva. Cat despre oamenii mari... doar daca se va crea o moda. Mai greu.

Si ramane ultima varianta... biciclete pentru cumparaturi. Perfect! Au cos, pui greutate, cari usor, eventual pedalezi mai greu si faci muschi, daaaar... sa vii din Drumul Taberei la Kogalniceanu sa-ti iei bicicleta si sa te intorci inapoi in Carrefour Militari sa-ti faci cumparaturile, apoi sa mergi sa le lasi acasa si in definitiv sa vii sa lasi bicicleta? Nu cred ca renteaza nici asta!

Ups! Greseala de tactica, stimata "Mai mult verde". Bicicletele tale nu sunt alternative la mersul cu masina si nici nu creeaza apetitul pentru pedalat. Pur si simplu sunt hidoase si neadaptate... Mai incearca! Pe bune, ca m-as fi dar cu un bike, inchiriat cu 1 leu ora, SI FARA TAXA DE MEMBRU.

Etichete: , ,