Ziua care va veni

21:45 / Publicat de ^^ /

Moto: Dupa azi mai e si maine!!!

Biroul e un loc vidat unde odata trecute primele ore ale diminetii nimic nu mai intra, nimic nu mai iese, nici macar razele de soare sau particulele de aer curat. Ca paznic si postas sta aerul conditionat care vesteste in functie de intensitatea cu care se strecoara atmosfera de afara.
In mirificul birou se produc grave reactii chimice inca neintelese pe deplin. Se pare ca aerul captiv in combinatie cu munca produc vapori insesizabili de corpul uman care insa se urca la cap si precum tigara dau o senzatie efemera de bine dupa care creeaza dependenta.
Asa ajunge omul care la primele ore cand de-abia se trezise ura munca, seful, mama sefului, femeia de servici, biroul, cartierul in care e plasat biroul, oamenii care au construit orasul etc, ajunge sa se-ndragosteasca de munca si masa la care sta.
La orele de inchidere conform contractului omul nostru incruntat si incovoiat isi pierde memoria si ratiunea uitand de timp, prioritati, familie, reduceri, mall, parfum, mess sau sex si precum calul vede doar inainte in cazul de fata in jos, in nenorocitele de foi care i-au ocupat toata ziua.
La evidenta intrebare "mai stai" raspunde sec si automat "mai am niste treaba", fara a ridica privirea din logodnicele foi.
Omul contemporan si metropolitan uita ca dupa colt mai e o zi si doar lasarea intunericului si venirea somnului il expulzeaza in normalitate.
Trecut de 20 in cazurile bune, trecut de 22 in cazurile proaste imaginea zilei care va veni i se contureaza si i se unduieste-n minte convingandu-l ca si dupa zidurile biroului mai e viata.
Omul pleaca istovit acasa urmand ca a doua zi sa o ia din nou.

La sfarsit de saptamana creierul incepe sa-adune privat fiind de aerul contaminat al biroului, in mintea omului metropolitan formandu-se frustrari: iar am stat toata ziua pana seara-n firma. Iar n-am viata.

Vulcanul explodeaza la intrevederea cu seful sub forma lavei numite "muncesc 12 ore si tu nu-mi dai bani destui".

Studiile arata ca anomalia se petrece din ce in ce mai des si in randul tinerilor proaspat intrati in campul muncii.

P.S. Aceasta relatare are la baza o poveste reala: ieri in prima zi fetele au plecat la terminarea programului dar si-au luat de lucru acasa. Azi la terminare ele inca mai stateau. Trendul este ascendent, oare ce urmeaza?

Etichete:

1 opinii:

Comment by Omu' legii on 4 iulie 2008 la 11:23

Ce sa mai urmeze? Nu ai auzit ca surmenajul a facut deja victime ?

Trimiteți un comentariu