ProfeTionistii

01:50 / Publicat de ^^ /

Se dau in stamba si-n masini scumpe, in fitze si priviri de sus. Dau interviuri si vorbesc pe ton parintesc. Le place cand sunt ascultati regeste. Si mai spun ca si muncesc.
Pot sa indruge multe de la Est la Vest, de la Nord la Sud, daca peste toate aburesc un danf de "din experienta", le iese clar placinta!

Doar ca uneori vine o vreme cand tuturor li se face foame si se da goarna bucatarilor din toata tara sa prepare de mancare pentru cei alesi. Si-atunci alde Saftoii si monsieur Felix (Tataru) nu se mai pot ascunde... Tre sa-si suflece manecile si sa-ndruge de-o ciorbita... Evident sperand la un gust demn de laudele dintre ani...

Deh, finalul nu iese totdeauna bine si atunci ce faci? Dai vina pe cuptor!
Tu bucatarul sef care injurai toate gospodinele ce indrazneau sa dea vina pe gaz cand placinta se ardea, tu care te considerai imblanzitorul focului de aragaz ai dat kixs. Si te-ai frecat in barba si-ai pus mana pe telefon s-o-ntrebi p tanti Geta cum sa-si scoti camasa popular...

Bun si-atunci ce iese? Pai asta:
Felix Tataru, creatorul campaniei de imagine pt Blaga, dupa ce-a pierdut alegerile, intrebat a cui e vina zice ca... a lui campanie "Solutii nu discutii" "rămâne una dintre cele mai grele campanii făcute de noi. Păcat că bucureştenii nu ne-au crezut şi nu s-au sinchisit să vină la vot. Pentru că în sondaje stăteam OK ca intenţie de vot"
Ce zici, ce? Ia mai zi o data! Pacat ca bucurestenii nu ne-au crezut... dar mataluta ce pazeai acolo? Oare rolul unui consulant si creator de imagine nu e ala de a face omul sa te creada?
Evident, mister Felix Tataru o da in penibilitati... "Şi eu sunt votant al sectorului 3, şi pentru toţi locuitorii sectorului 3 care nu au votat am un mesaj: Ruşine!. Cred că nu meritaţi un asemenea primar. Aţi făcut exact ceea ce cereţi politicienilor să nu facă: V-aţi văzut cu sacii în căruţă (parcuri, curăţenie, parcări etc.) şi apoi aţi întors spatele. Şi în turul 1 şi în turul 2. Revin la vorba lui Titulescu… Liviu şi Vasile sunt nişte oameni extaordinari pe care bucureştenii nu-i merită“

Alti perdanti ai alegerilor, sotii Saftoiu, care din 11 candidati consiliati n-au scos primari nici pe jumate. Evident se scuza ca-n "ce vraji a mai facut samantha" unde totul e posibil: "Au fost probleme: 5.000 de buletine anulate, vot de tip suveică" (la Galati) sau... „nu trecea sticla, aparţinea unei credinţe religioase minoritare şi, în plus, a avut ghinionul de a-l avea drept contracandidat pe democrat-liberalul Gheorghe Falcă".
Ma intreb din nou... dar voi de ce ati fost pusi acolo? Nu sa creati slogane, strategii, modalitati de-al face pe omul ala sa devina credibil? Un focus-grup, ceva? Un training de comunicare, de persuasiune? O maslina, daca nu?

Daca si de-acum incolo se mai dau smekeri pe tv promit sa iau maturatorii ce la ora asta lustruiesc asfaltul si sa mi-i fac subordonati in prima firma de consultanta politica ce foloseste ca metoda globul de cristal si pamatuful.
O sa agat candidatii cu-o ocheada si-un blestem infipt adanc in casele furate si pret de-o luna cat tine campania am sa-i consiliez scuipandu-i in palma pe principiul "da la mama, ptiu, ia pune palma pe glob sa vedem ce iasă-aicea". Si-nainte de fiecare emisiune am sa-i indracesc cu apa de balta aruncata dintr-un pamatuf, sa prinda curaj, nu ca buldogul de plus! La final evident am sa ma ascund in siraguri de scuze pe care o sa mi le creeze Bote sau Vlasov.

Ca vad ca frecatul mentei si apoi ascunsul intre scuze e eficient, nu gluma!

Etichete: , , ,