De ce sa fugi de Romania

03:32 / Publicat de ^^ /

Unii, proşti din fire urăsc să spună pe nume că "iubesc ţara cu bune cu rele" şi, conform curentului o baga-n mă-sa. Azi nu mai e la modă să spui că vrei să pleci "afară" pur şi simplu. Azi mergi cu bursă şi dacă poţi nu te mai întorci. "La ei" o fi mai bine. Chiar nu contează asta. Poţi să faci foamea. E la modă să înveţi afară şi desigur să nu te mai întorci, iar pentru unii asta e tot ce contează. Să-i înţelegem, deh, nu pot fi la modă cu vestimentaţia (că-s costurile mari) şi-atunci încearcă cu ce pot. Cum altfel să explici mirajul exodului studenţesc, o dată ce dacă-i întrebi pe cei ce au plecat cu burse de ce nu mai revin nu pot să îţi răspundă (coerent). Da, sigur, "afară" e mai uşor,e o altă mentalitate, o altă calitate (?!) dar... ce facem cu ţara?
Cât de iubitor de calitate si moralitate să fi (de nu mai suporţi "mizeria" din România) când părăseşti frontul de luptă (ţara), deşi... aici ai crescut, aici te-ai cultivat... aici ai consumat astfel parte din resursele statului?
Ok, hai să fugim cu toţii. Lăsăm ţara pustiită, să vină alţii mai săritori s-o reabiliteze. Am prefera nemţi ca-s muncitori si chinezi că-s multi si gată treaba repede. Si după 29 de ani (cât să nu intervină prescripţia) hop, bine mersi de prin tări calde apărem şi noi şi ne cerem ţara înapoi. N-or putea ei lua totul înapoi, aşadar... poate, poate rămânem cu o ţară restilizată... pe gratis.
Asta dacă nu s-or trezi unii la fel de proşti să se ruşineze iar cu ţara (că deh, are istorie recentă proastă) şi s-o părărescă iar pe n motive, lăsând-o iar fără cap şi braţe.
Halal!

Etichete: ,

2 opinii:

Comment by joe on 18 mai 2008 la 10:14

Esti tu patrioata dar cu cine vorbesti? Cu 45% din populatie de la tara? care se uita la tine ca vitelul la poarta noua? si cu ceilalti 55% din orase? care majoritatea sunt muncitori necalificati si isi petrec timpul liber in baruri omorandu-si neuronii zilnic. Daca va veni o revolutie probabil va veni peste cateva decenii, dupa ce moare generatia veche. Dar cine mai asteapta asta? Si eu ma oftic ca simt nevoia sa fiu in alta tara cand defapt aici e casa mea si aici m-am nascut dar nu am garantia ca in alta tara mi-ar fi mai bine. Daca aici se ia careva de mine, macar sunt la mine acasa dar in alta tara ar fi oribil, cum si este pentru multi de afara.

Comment by Marius on 18 mai 2008 la 12:44

inca exista mentalitatea ca afara sunt mai multe locuri de munca si este mai bine platit. poate da, poate nu. dar cea ce nimeni nu vede este faptul ca treptat evoluam, ne dezvoltam. daca zici ca Fagarasul(de exemplu) se dezvolta iti rade in freza. dar nu gandesc ca magazine precum Plus, Multipol sau dealeri de telefonie mobila nu apar in orice zone. de parca Mercedes, Ford si Renault, Nokia vin in Romania doar pt clasa muncitoreasca ieftina. Nuuu! vin pentru ca la noi se si cumpara, se investeste masiv, se construieste->se dezvolta. eu unul prefer sa lucrez 8 ore pe zi intr-un birou si sa iau 1500 lei pe luna decat sa iau 2000 in Spania culegand capsuni si stand prin baraci.

Trimiteți un comentariu