De ce iti place sa te certi?

21:22 / Publicat de ^^ /

Aveam acum vreo 2 zile o mica disputa cu o colega (de fapt ea era nervoasa) iar eu calma, zambind si privind distant problema incercam sa argumentez. Raspunsul primit a fost "nu-mi spune nimic, eu am parerea mea si nu o sa cred alta".
Extraordinar! Am devenit contrariata, am raspuns ca refuz sa mai discut cu persoane "autiste" si egoiste, care reinventeaza dialogul transformandu-l in intersectare de monologuri si-am inceput sa meditez...
Mare parte din oamenii din ziua de azi, numiti-i cum vreti, chiar masochisti, iubesc suferinta. De-abia asteapta sa se certe, cauta hartza din nimic, si cand nu gasesc rememoreaza cum s-au certat ei cu "dusmanii", injura si izbesc mese sau masini care le stau in cale si bineinteles se uita la filme care stiu din start ca o sa-i faca "sa nu mai iasa din camera cateva ore" sau "sa planga siroaie la sfarsit".
Sunt pe toate drumurile! Si cand se enerveaza desi pe de o parte simt ca le face rau, continua, continua sa tipe, sa acuze si sa nu asculte. Un exemplu "teribil" gasiti la Zoso.
Ei bine, da , oamenii astia se cearta de placere! Cearta a deveniti un drog. Sentimentele de teama, nervi, frustrare au devenit subit si inconstient dorite. Si asta cred ca-i dependenta.

Caci... te-ai gandit vreodata de ce te certi? De ce urli si reprosezi ceva ce nu iti convine?
Normal o faci pt ca vrei ca ceva sa se schimbe in bine si cand spui "iar mi-ai zgariat masina" cu siguranta vrei ca omul ala sa inteleaga si sa nu mai faca asta a doua oara. Sau cel putin asta vor oamenii normali...

Ajugem sa o ducem tot mai rau si ne miram de ce. Uite de-aia pt. ca am uitat sa gandim si daca cineva ne spune sa meditam 2 minute seara noi intrebam "si daca n-am timp, ce fac?". Iti blestemi zilele muncind la casa de marcat in Carrefour, te inghesui cu inca 5 intr-o garsoniera, iti plangi de mila visand la o vacanta la bulgari si in definitiv mori prost si frustrat, aia faci!

2 opinii:

Anonim on 15 martie 2008 la 23:51

da , asa e , in ziua de azi tot mai multa lume e din ce in ce mai stresata si mai irascibila :( fiecare dintre noi suntem stresati insa unii mai uita sa se relaxeze si devin tot mai stresati pana ce explodeaza :|

Comment by Omu' legii on 16 martie 2008 la 10:13

Unora subiectele de "cearta" le genereaza trafic :)...zoso e specialist.
imi place mult cum scrii.

Trimiteți un comentariu