Metoda savanta de eliminare a spagii - COPLATA :))))

00:02 / Publicat de ^^ /

Un idiot. Asta este actualul ministru al sanatatii. Cules la minister direct din lumea afacerilor, fericit posesor al unei firme care importa Ferarri in Romania, imbecilul ministru Ion Bazac habar n-are cu ce se mananca medicina si sistemul medical. Evident, doar n-a profesat niciodata! Pana mai azi l-am apreciat pentru desi afon intr-ale medicinei si-a luat ca secretar de stat ditamai profesionistul, Raed Arafat, pe care l-a lasat sa se ocupe de tot si toate el ramanand sa taca si sa zaca in prostia sa.

Ei bine, domn ministru s-a cam trezit de cand cu primavara si-a-nceput sa vorbeasca! Evident, prostii! Cica vrea sa implementeze sistemul coplatii serviciilor medicale in spitale... Pe romaneste, sa te puna sa platesti cand te imbolnavesti si ajungi in spital o parte din costurile medicale! De ce vrea coplata? Pentru ca cica sistemul coplatii elimina spaga din spitale! :)) Yeah, right, daca platesti o parte din operatie nu mai trebuie sa dai spaga. :)) De parca s-ar risca cineva...

Eu cred ca ministrul Ion Bazac ne ia de idioti cand de fapt a uitat sa se uite in oglinda... Ok, daca tot vrei sa tai din costuri si sa ne oferi servicii medicale mai putine la acelasi impozit platit, macar baga placa aia cu criza... vremuri grele, cheltuieli bugetare mari, venituri ioc... Cativa fraieri or sa te mai creada... Dar nu veni frate sa-mi zici ca sistemul coplatii de fapt e un lucru pozitiv si eradicheaza coruptia... Cat de imbecil sa fii sa crezi?

In ritmul asta... salarii inghetate, impozite reinventate, servicii diminuate tind sa cred ca avem o guvernare mai hoata, mai incompetenta si care ne prosteste-n fata mai mult ca oricare alta... Asa dintr-o data sa fi aparut criza si problemele in Romania? Pan` sa vina MiniBoc aveam crestere economica si bani pentru de toate si hop de cand a calcat Boc la Palatul Victoria nu mai avem de niciunele... Hai sa va cada buzunarele pline cu tot ce-ati furat, de hoti si mincinosti de sunteti!


Etichete: , , , , ,

5 opinii:

Comment by mariusic on 4 mai 2009 la 01:12

Problema este destul de delicata dar interpretarea ta mi se pare fortata. E adevarat ca pe termen scurt nu se va elimina spaga, poate nici pe termen mediu. Dar este un prim pas esential pentru dezvoltarea sistemului privat de sanatate. Pana cand nu vom avea concurenta reala intre stat si privat pe piata serviciilor medicale nu vor exista imbunatatiri. Poate ca pe termen scurt efectele vor fi putin vizibile, dar este un pas necesar si mie imi pare a fi primul ministru al sanatatii care are o viziune. Daca va sti sa si aplice masurile necesare, asta e cu totul altceva. Cred ca totusi sistemul de coplata este un pas inainte.

Comment by ^^ on 4 mai 2009 la 02:13

In primul rand eu cred ca nu iei in calcul o chestiune elementara: ideea de protectie sociala. Statul prin definitie trebuie sa asigura protectia cetatenilor. cetatenii aleg conducatorii, cetatenii platesc taxe, guvernantii asigura servicii cetatenilor. cam asta ar fi algoritmul. daca tu ca stat imi ceri taxe, una dintre ele numinduse chiar contributie pentru asigurarile sociale, dar tu nu imi acorzi ulterior servicii gratuite, atunci eu consider ca am platit degeaba si ca tu ca stat nu-ti realizezi scopul.

pe de alta parte nu cred ca eficientizarea serviciilor prestate de stat trebuie realizata in acest caz prin crearea concurentei. nu ar fi posibil pt ca prin definitie pt serviciile statului nu trebuie sa platesti (ai platit la timpul potrivit taxe), pe cand la privat da.

ceea ce tu propui e sa eliminam niste beneficii ale cetatenilor (servicii medicale gratuite) doar pt ca serviciile furnizate in prezent sunt proaste. E sigur cea mai buna solutie? Nu!

Hai mai bine sa obligam prin alte mijloace guvernantii sa-si faca treaba, mijloace care sa nu ne coste pe noi, beneficiarii!

Comment by mariusic on 5 mai 2009 la 16:25

Nu e vorba despre eliminarea serviciilor medicale gratuite, ci despre definirea pachetului de bază, a ceea ce înseamnă servicii medicale gratuite. Mi se pare normal ca statul să îţi asigure un anumit pachet de servicii medicale gratuite, nu pe toate. Pentru că e clar că sistemul trebuie eficientizat. Decât servicii complete dar total nesatisfăcătoare, mai bine un set de servicii, dar de alt nivel calitativ.
Nu vreau să comentez competenţa sau activitatea ministrului sănătăţii, însă măsura asta mi se pare bună şi o susţin. Evident că îmi asum riscul de a prelua şi statutul de "idiot" pe care i l-ai atribuit lui Bazac. Dar chiar cred că e un pas înainte.

Comment by ^^ on 5 mai 2009 la 18:04

:) nu te fac idiot pt ca tu ai avut alte argumente decat el.

il cred idiot pentru ca afirma cu indarjire ca metoda coplatii va elimina coruptia...

Anonim on 3 iunie 2009 la 13:27

Coplata aceasta este o mare tampenie cel putin din doua motive.
Primul este ca sistemul de sanatate este finantat pe de o parte de la bugetul national care este alcatuit din impozite pe care le platim deja cu totii.Pe de alta parte platim asigurari de sanatate in mod obligatoriu, toti cei care suntem angajati.Daca voiau bani in plus puteau mari una dintre formele de contributie enuntate mai sus si sa NU introduca o taxa de felul acesta, suplimentara, nejustificata si care poate fi ulterior marita dupa placul medicilor.
Al doilea motiv este ca si alte categorii profesionale ce desfasoara activitati in folosul public si sunt platite de la buget ar putea proceda la fel.Astfel, politistii ar putea introduce coplata pentru serviciile lor si, deci, sa nu intervina pana cand victima unei agresiuni, spre exemplu, nu plateste o taxa.Ori profesorii, sa primeasca de la parintii elevilor la inceputul fiacarui an o suma de bani reprezentand coplata serviciilor lor, etc.
Toate acestea se platesc oriunde in lume, in mod firesc, de la Buget; acesta este principiul pentru care se constituie bugetul unei tari.
De platit se platesc serviciile din sistemul privat, la care apeleaza cei care au bani mai multi si doresc un tratament deosebit.
Este pur si simplu o tampenie...

Trimiteți un comentariu