Vorba unui boss

11:06 / Publicat de ^^ / opinii (2)

Ati observat cum vorbesc sefii?

Au angajat oameni la resurse umane care te pupa in cur in primele zile, au pus de un program de training si teambuilding anual, au invatat sa spuna mersi la nevoie, sa zambeasca si sa foloseasca un ton domol. Noile principii de comunicare si teorii de productivitate nu le mai permit sa te injure sau sa priveasca de sus.

Si totusi reminiscentele raman. Caci... un sef nu va zice niciodata "scuza-ma", un sef spune "ma ierti"... Imperativ, scurt si eficient.

Hai cu sexy Marioara, sa corupem toata tara!

14:01 / Publicat de ^^ / opinii (1)

Pe taramuri calde si sarate eram stapana aparatului. Chestia aia mica, neagra, si bagata intr-o husa cu visiniu era bijuterie, accesoriu nelipsit, dupa care te-ai fi intors chiar daca dadea sa tune sau concertul sa inceapa... Si poate intrebarea "ai luat aparatul?" a fost dupa "avem apa calda?" ce-a mai folosita fraza a saptamanii.

Proprietar al aparatului de fotografiat, fotograf pentru o saptamana, am observat si-am auzit multe...

"Fa-mi si mie o poza, dar vezi cum ia iei", "Nu-mi lua burta", "Pozeaza-ma numai de aici in sus", "Vai tu Iri dar ce nashpa am iesit" au fost pietrele de temelie ale unei lumi in care toti au mici excese si rotunjimi, dar nimeni nu vrea sa le-accepte.

In lumea lui 2008, 90 60 90-ul a devenit victima oricarui fel de mancare, eternul perdant in fata alimentatiei. Azi cartofii au euri, sucurile coloranti, shaworma exces de grasime si salata microbi sau ghinionul de a se aseza prost, fix pe burta. Azi nu apuci sa inghiti ca parca si vezi sanvisul ala proptit fix langa buric, daca se poate chiar cu colturi, asa ca sa te simti si mai nashpa.

Azi cine mananca devine brusc trist si regreta caci... subit s-a ingrasat. Azi mergi la mare nu bucuros de apa ci trist ca vei sta la plaja in costum de baie, nu relaxat, ci cu grija ca toti colaceii sa se aseze cat mai natural si vei aloca sesiunii foto cate 50 de minute zilnic pentru ca doar, doar acasa in fata hi5-ului deschis sa ai de unde alege!

Situatiile in care aparatul da gres si te prinde supla cand nu esti ti se par binecuvantari si complimentele unui haifaivist minunat de poza ta supla, realitati demne de luat in seama.

Nu-ti place cum arati, la fel ca altor 99% din fetele de pe plaja. Daca ai putina vointa mananci salata gradinarului sau te amagesti cu una greceasca (cine v-a zis ca branza nu ingrasa?!). De inotat nu stii si nici nu vrei sa inveti, devreme ce pe siteurile alea gărliş nu zice suficient de des ca inotul solicita cam toti muschii (si deci face mai mult ca sala). De facut alt sport nu faci, decat poate in discoteca - zbantuitul - intre un suc nesanatos si o juma de ora de holbat la lume.

Ai venit la mare sa te tolanesti 4 ore dimineata si inca vreo 2 seara pe prosop sperand ca soarele sa te inegreasca. Si sa te plangi ca esti grasa si ca vrei sa nu se vada.

Am doua obiectii:
1. de cele mai multe ori NU esti grasa, un centimetru in plus peste aia 60 "indicati" din talie nu inseamna obezitate. Esti dusa de val si totul e in mintea ta. Chiar crezi ca aratand ca scandura ai fi mai sexy?
2. De ce incerci sa pari cine nu esti? De ce inainte sa-ti fac o poza imi ceri sa inventez un unghi beta care combinat cu statul intr-un picior sa declanseze un altfel de blitz care sa te scoata pe tine "supla-sexy-rau"? De ce te feresti de o poza din fata sau una pe nepregatite? De ce drecu preferi sa ti se vada doar ochiul si un pic din nara si apoi intrebi pe hi5 daca esti sexy? Si daca tot nu-ti place cine esti, de ce stai trantita pe un prosop si astepti ca cineva sa schimbe realitatea?

Si oare sexy Marioara, nu era si ea ravnita?

Situatia meteo

16:08 / Publicat de ^^ / opinii (6)

Desi parca am trecut de epoca ploii cu concursuri imbecile (gen comenteaza, posteza link- aka fa-mi trafic - si-ti dam un kkt gratis), la liman tot n-am iesit.
Pe teritoriul Romaniei contina sa ploua cu concursuri la care te poti inscrie doar dupa ce le faci putina reclama...
Cel mai proaspat - "Concurs SuperBlog 2008!"

Daca ardeti de nerabdare si nu suportati sa stiti ca un regulament de concurs vi se va dezvalui doar dupa ce parcurgeti niste pasi si indepliniti niste conditii, inscrieti-va.
La fel daca va considerati norocosi. Ce stii, poate chiar tu iesi super bloggerul galaxiei! :))) (premiu - matusa tamara in formol - cine baga mana ia si banii)

Bani pe post?!

12:55 / Publicat de ^^ / opinii (1)

Reclamele au inceput sa nu mai convinga. Fie ca te uiti la tv, fie ca te uiti pe o pagina web, cu greu poposesti privirea mai mult de 2 secunde asupra reclamei.
La tv spotul trebuie sa fie funny, pe net trebuie sa fie colorat, dinamic si original. Iar adsense-urile numai asa nu sunt.
Personal observ o reactie negativa a ochilor mei de fiecare data cand vad adsense-uri in culorile clasice (cele cu titlu albastru) si greu dau click.

Cu toate astea produsele au nevoie de promovare. Produsul nu se cumpara doar pentru ca sta pe raft.

Si-atunci, ca pasionat de publicitate, te intrebi - care e cheia, cum convingi in anul 2008 multimea de oameni sa cumpere ceva?

Mizez pe advertorial! Mi s-a parut o idee buna inca dinainte de a stii ca exista in practica, inca de a stii cum se numeste. De ce? Pentru ca e singura reclama care nu plictiseste, care poate incerca sa te convinga in mai mult de 30 de secunde, in mai mult de o caseta de x cm la ziar. Pentru ca nu are limite. Advertorialul reprezinta parerea unor "lideri de opinie" care scriu in ce stil vor despre un produs. Si care clar te vor convinge mult mai mult decat impersonalul spot de 30 de secunde rostit de voci care se repeta.

De asta au aparut si site-uri de profil. Spre exemplu banipepost.com intermediaza relatia dintre bloggeri si firme in cautare de promovare pt. produsele lor.

Daca firmele astea vor sti de la care bloggeri sa ceara advertoriale si ii vor lasa suficienti de liberi in exprimarea opiniei, publicitatea romaneasca va avea un castig clar!

Schimb de vorbe

22:12 / Publicat de ^^ / opinii (3)

Azi am venit, tot astazi plec. Intre 2 trenuri am avut totusi timp sa ma gandesc ca...

unii ma citesc frecvent, altii ma citesc de mult, altii mai invita si prieteni sa citeasca. Pentru toti deschid invitatia la... schimb de vorbe.

Pentru ca daca obisnuiesti sa ma citesti inseamna ca... avem puncte de interes comune. Si putem dezbate.

Asadar, pentru cei cu chef de vorba, adresa de mess e-n dreapta, dati add acum :P

*Pt cei cativa din Constanta mentionez ca daca add-ul lor vine la timp am sa-mi programez vacanta "nisipoasa" cat sa-i si chelesc (ce cuvant urat) de cateva racoritoare...

Foaie verde si-o paiata, orice om are vacanta :P

23:06 / Publicat de ^^ / opinii (1)

Azi am vazut un dispensar studentesc in care doctor nu era, singurul existent luandu-si concediu.
Am vazut si un magazin in ditamai centrul inchis pentru concediu.
Si chiar si un local de fitze inchis pentru aceeasi cauza.
Se pare ca inchisul tarabei e la moda.

Plec si eu - acasa si apoi la mare. In masura in care nu mai am net, revin in 2 saptamani. :)
Caldura placuta!

Etichete: ,

Mai mult verde "cicloteque"?

00:53 / Publicat de ^^ / opinii (0)

S-a anuntat cu surle si trambite lansarea Cicloteque, "primul centru de inchiriat biciclete din Bucuresti". Trecand peste faptul ca inca de acum 2 ani am vazut la statia de autobuz un anunt cu inchiriat biciclete (deci ideea nu e tocmai noua), problema care se pune e asta: cica centrul e realizat de un ONG - Mai mult verde (cel al lui Bucurenci) in colaborare cu BANCA Unicredit Tiriac.
Ok. Ce presupune asta? Faptul ca treaba ar trebui sa fie cat mai benevola cu putinta si ca astfel costul inchirierii unei biciclete ar trebui sa fie infim.

Care e realitatea? Ai nevoi de dobandirea "calitatii de membru Cicloteque" pentru a putea inchiria. Cat te costa asta? 50 de ron pe an ca student, 100 de ron ca om normal. Si ce include? Pai cam nimic, doar dreptul de a inchiria PE BANI! Adica ma pui sa dau 500 de mii si dupa, imi mai iei 10 mii pe ora, de fiecare data cand vreau sa ma dau cu bicicleta? Buna afacere! Dar care era ideea? ONG, BANCA? Unicredit ma intreb cu ce a cotizat? Cu cele 100 de biciclete a maxim 2 milioane bucata? Care investitie va fi scoasa daca le merge treaba in maxim 6 luni? Deh, si ONG-ul trebuie sa profite. Adica o fi el voluntariat, dar daca poa' sa iasa banu', de ce sa nu iasa?

Prevad un start ratat si o moarte rapida a afacerii daca nu scot taxa de membru! Pe bune, cine crede ca vine sa le dea 1 milion sau 500 de mii (studentii) asa, dintr-o data? Mai ales cand te gandesti ca taxa asta e jumate din cat costa o bicicleta in Carrefour.

Remarc de asemenea si calitatea si estetica oribila a bicicletelor - un fel de pegasuri cu roti mari, cauciucuri inguste si din cate se vede fara prea multe viteze asezonate cu UN COS MARE SI ORIBIL in fata si reclame cat cuprinde la cicloteque pe roata din spate.

Si inca nu inteleg pentru ce sunt bicicletele astea? Din cate rezulta din mesajul lor, intentia e de a le utiliza in locul masinii. Dar e rentabil? Sa dai 10 lei pe 12 ore? Si dupa munca in loc sa mergi acasa sa faci halta la centru pentru a lasa bicicleta? Nu cred ca e cineva nebun sa faca asta zilnic! Mai ales ca cu banii dati iti iei 2 biciclete noi pe luna!

Ok si atunci bicicletele sunt pentru plimbare? Atunci de ce au cosul ala? Sa iti plimbi catelul? Si de ce sunt toate de un tip? De ce nu au si bike-uri sa faca lumea un pic de efort cand pedaleaza - alternativa la sala? Sunt sigura ca nu se vor plimba prea multi tineri cu asa ceva. Cat despre oamenii mari... doar daca se va crea o moda. Mai greu.

Si ramane ultima varianta... biciclete pentru cumparaturi. Perfect! Au cos, pui greutate, cari usor, eventual pedalezi mai greu si faci muschi, daaaar... sa vii din Drumul Taberei la Kogalniceanu sa-ti iei bicicleta si sa te intorci inapoi in Carrefour Militari sa-ti faci cumparaturile, apoi sa mergi sa le lasi acasa si in definitiv sa vii sa lasi bicicleta? Nu cred ca renteaza nici asta!

Ups! Greseala de tactica, stimata "Mai mult verde". Bicicletele tale nu sunt alternative la mersul cu masina si nici nu creeaza apetitul pentru pedalat. Pur si simplu sunt hidoase si neadaptate... Mai incearca! Pe bune, ca m-as fi dar cu un bike, inchiriat cu 1 leu ora, SI FARA TAXA DE MEMBRU.

Etichete: , ,