Mister neelucidat

15:48 / Publicat de ^^ / opinii (2)

Se cocotau in fiecare noapte pe aceleasi receptoare, stresand aceleasi unde si epuizand aceeasi baterie . Vorbeau de niciunele, dar radeau des si-si transformau rutina in realizare. Sareau peste mese, prieteni si halbe de bere, peste stirile de al ora 23 sau peste tigara, fugind cu bratele deschise spre emitator si receptor.

Dupa o vreme, el vruse sa sparga monotonia, sa elibereze firul si eventual sa-nceapa-un nou abuz... al intalnirilor in fata. Ea, parca-n ton cu Nuti telefonista cea care-i asculta in fiecare seara cu nadejdea ca poate poate s/o infiripa ceva, refuza sa coboare din eter.

Se vedea grasa, dar plina de ambitie. De un an ii raspundea ca nu poate sa se vada, sau ca e ocupata, cu iluzia ca odata (dar cat mai repede cu putinta) vreo mama omida sau vreo limonada si-o salata fermecata de pere o va desumfla si o va face ready pentru intalnire.

Radea foarte mult si incerca sa inteleaga sfaturile primite pe care de altfel le cerea cu insistenta.

S-au intalnit la mare chiar daca nicio limonada n-a facut-o supla. I+au luat vreo 30 de minute s+o gaseasca si 5 s+o rapeasca.

Irelevant caci in urmatoarele 10 secunde din instinct si+a indreptat privirea si vorba spre prietenul lui. La fel ca si mana prietenului spre umerii ei. S+a dat in leagane cu celalalt, a ras cu el si-a asistat pasiva in fapte si nervoasa in simtiri cum cel cu care vorbisem ani la telefon se dadea la prietena ei.

A doua zi nu l-a pupat la plecare si nici n-a acceptat sa faca plaja cu el si prietenul sau.

Cand n+a mai fost, s-a vazut cu mintea limpede si privirea clarvazatoare. A-nceput sa intrevada sentimentele de pe firul de telefon si dorintele din intunericul de noaptea trecuta. Dupa ce a cerut mii de sfaturi si a inteles ca ea a fost proasta si baiatul a picat de prost, a-nceput sa sune, spre bucuria centralistei care fara bani de digi tv auzea cea mai tare telenovela: el cica se resemnase, ea devenise intru totul trista caci "l+a pierdut", doar lacrimile ramanand vioaie, curgand cam ca la codul galben.

Ulterior receptorul ei blocat pe automat apela receptorul lui, vizibil stricat, pana cand meseriasii au spus ca nu e cu putinta ca cele doua aparate sa fie redresate.

Cred ca inca regreta si se gandeste la "gadget" dar stie ca pe piata sunt modele noi si "ce puii mei, iau pe altul, asta e". Doar are bani. :))

Povestea e reala si la fel de real e si cat de prosti putem fi. Vrem ceva, dar actionam contrariul si apoi nu-ntelegem de ce lucrul scontat nu s-a realizat. Si totul facem automat... De ce? Mister neelucidat.

Etichete: ,

10 reguli sa fii trist

01:28 / Publicat de ^^ / opinii (0)

... iar Google imi sopteste sorbindu-si ceaiul ca lumea ajunge pe blog rostind "sesamul" "10 reguli sa fii trist".

Eu raman uimita, dau sa caut si eu si neaahhh. Nimic! la "10 reguli sa fii trist" google clacheaza. Iti spune mandru, care sunt alea 10 reguli pentru a angaja cei mai buni oameni, cum e sa fii singur si trist, sau... cum e sa fii trist ca nu poti sa-ti alaptezi fetita.

In cazul asta, observand discrepanta prea mare dintre dorinta omului (probabil emo) de a afla regulile pentru a fi un trist ca la carte, jurata sa indeplinesc dorintele oamenilor mai ceva ca zana maseluta, pun mana pe tastatura si purced la ceea ce se cheama "training pentru oameni tristi".

Asadar, daca printr-o anomalie genetica te-ai nascut avid de dorinta de a fi trist dar n-ai avut norocul ca mama ta sa provina dintr-o familie proasta si sa nu aiba sa-ti dea bani de acadele, sau tatal tau n-a fost dintr-aia cu dacie care cand vroiai sa te traga cu sania nu mai pornea, ci era de-ala cu masina straina tinuta in garaj, in concluzie, daca ai avut parinti bogati si fericiti care te-au pupat in cur şi n-ai avut ocazia sa fii trist (sau erau saraci da a dracu intotdeauna cineva te facea fericit, nelasandu-te sa fii trist), permite-mi sa te invat...

Aloca cel putin 30 de secunde de gandire pentru fiecare raspus la intrebare!

1. Intinde-te pe spate si inchide ochii.
2. Elibereaza-ti mintea incercand sa nu te gandesti la nimic.
3. Respira adanc.
4. Deschide ochii si pune-ti mainile sub cap.
5. Incepe sa-ti amintesti momente cand erai trist si gandeste-te cum te simteai si cealte efecte a avut asupra ta.
6. Acum aminteste-ti de momentele de fericire si cum te simteai cand erai fericit.
7. Verifica daca acum esti fericit sau trist si daca te simti bine in pielea ta.
8. Mai gandeste-te odata la momentele de tristete si cum te simteai atunci.
9. Gandeste-te din nou la fericire, cum te simteai si ce ti-a adus ea.
10. Vezi cum te simti si cum ai vrea sa te simti.


FERICIT CUMVA?

Atunci ai sa-mi multumesti!
Nefericit pentru ca ai pierdut 5 minute si nu ti-a iesit? Atunci te rog reia exercitiul si o sa-ti iasa. Oricum, ai sa-mi multumesti.

Succes!

P.S. De fiecare data cand vrei sa fii trist aloca 5 minute acestui exercitiu.Efect mai bun decat cel scontat!
P.S. 2 Daca nu esti acasa poti face exercitiu si pe scaunul de la birou, scoala, autobuz etc.

Etichete: ,

Alexandrina voce - rulllzzz!

01:37 / Publicat de ^^ / opinii (3)

Ce-mi place?

Asta:


Si asta

Si asta


Si toate


Bine si asta ;)

P.S. Post 2 in 1 ca samponul... Informare & raspuns leapsa (god, cum suna!) :) Joe

Etichete:

Limite estivale

16:42 / Publicat de ^^ / opinii (3)

Daca tot vrei sa te bronzezi cu totul, de ce te duci la mare, stai in costum de baie si astepti sa te bronzezi cu urme, ca dupa sa te duci la solar sa poti sa-ti bronzezi si sanii?

Cand vedeam atatea femei pe plaja in cele 2 piese ale costumului de baie si ma gandeam cam cate regreta urmele albe, mi-am dat seama cat de fred si barney suntem. Ce daca in jurul nostru e nisip si apa, noi suntem tot in epora de piatra dpdv al gandirii.

Cica e nashpa sa faci topless ca te vede lumea, da e bine rau sa te iradiezi si sa consumii banii la solar.

WTF?! De ce ne scarpinam ca modovenii, cu mana dreapta la tampla stanga?

Etichete: , ,

Motive ca sa fugi...

09:27 / Publicat de ^^ / opinii (2)

Drumul n-a fost infiorator de lung si mica cearta cu ne-simtitii ce n-aveau locuri, dar stateau pe ale noastre n-a contat prea mult.
Vecinii de compartiment aveau bun simt, dar parca prea putin chef de socializare, iar baiatul care ne-a bagat in seama era "urat - poveste lunga" si ratat. Radea din orice si i se umfla pieptul de mandrie cum la 25 de ani intra anul 3 la Spiru la FR si cum facut-a el si profesionala si liceu.
Noi am ras dar nu pe atat pe cat am promis si am reusit sa adormim greu, treziti mereu fie de mirosul budei de alaturi, fie de zgomotul colegului ratat... si prost: am ajuns la constanta.
Pe baiat l-am lasat in urma desi spunea ca venise singur la mare si am plecat sa luam peronul in primire unde sa ne ciondanim un pic... mamaia sau costinesti?!

N-am ales Mamaia si cred ca am ratat trenul spre cealalta destinatie, stand pe un alt peron. Am prims oricum un altul si rezultatul a fost acelasi. Nu mai mult de juma de ora pana am ajuns.

La gazda, moldoveanca vesela, am experiementat sentimente. Am inceput cu bucuria cazarii intr-o camera decenta si am trecut 5 minute mai tarziu la consternare... cum sa pleci cateva minute si cand te intorci din 2 portofele sa lipseasca vreo 3 milioane jumate?

Plaja a fost fina si apa cam rece, crema de plaja prea si-a facut efectul uneori iar atractiile statiunii erau la locul lor... clatitele le-au facut pe fete sa renunte la mancarea sanatoasa, teatrul de vara ne-a facut sa uitam de nevoia de somn, iar drumul interminabil de nevoia de a ne proteja picioarele.

Am vazut si paradoxuri... cantina unde mancarea te costa peste 150 de mii, terasa unde spaghetele carbonara n-au nici un sos ci doar o branza si niste sunca aruncate pe deasupra.
Am vazut si cum reactioneaza lumea cand un copil mic vrea sa te joci cu el... pe tren.
Am vazut si increzuti si mincinosi.... tot pe tren. (cica nenea avea holding de firme de constructii si nevasta-sa avea sofer dar cand au sunat dupa cineva sa-i ia de la gara au aflat ca baiatul nu mai e in tura si ca... nu poate sa le faca nici o OFERTA)

A fost frumos la mare si parca n-au fost doua zile. Calmul cu care te intorci la birou te face sa crezi ca ai avut ditamai concediul, iar placerea cu care-ti amintesti cat de rosii erau ceilalti si cat de putin esti tu te face sa te-ncrezi ca ai mai "suporta" un week-end.

Hai! :)

Etichete: , ,

A-nnebunit lupul!

02:08 / Publicat de ^^ / opinii (4)

Citesc si ma minunez...

1. Popii n-au voie sa-si faca sindicat. O zice si instanta! Clar, ca daca li s-ar permite, asa cum e constitutional li s-ar urca libertatea la cap. Daca intre ei de cenzureaza si se indobitocesc, ce sa te astepti sa faca cu credinciosii? Religia e o-ndobitocire!
2. Un copil a fost gasit vinovat pentru ca a trecut in fuga pe trecerea de pietoni si a provocat astfel un accident. :))) Propun introducerea cursurilor de creativitate la Academia de Politie. Trebuie si organele legii sa invete sa gaseasca motive mai bune cand e musai sa scape bazma curata cate o tzoapa la volan!
3. Cotabita zice ca Anca Parghel trebuie scapata de cancer. Asta asa e, dar faptul ca e stire ma bulverseaza! Si daca stam sa analizam e stire pozitiva. Ei bine, daca se adopta legea stirilor pozitive la tv asta ne asteapta - Chivu zice ca maimuta sta bine la zoo, Mutu zice ca un pahar de lapte pe zi e sanatos si Andreea Marin marturiseste ca soarele ii face bine oricarui copil. Ce-o sa ma mai uit la tv! Chiar... propun sa se imparta treaba. Juma de ora stiri pozitive, jumate negative si stim si noi ce privim... (prostii oricum).

Etichete: ,

Cine pierde-n Romania...

00:25 / Publicat de ^^ / opinii (5)

Mai ieri citeam o carte de Traian Ungureanu (boring de altfel) in care zicea ca Romania sufera de lipsa de autoritate. Mai azi citeam si-mi aduceam aminte de opinia mult prea intalnita pe cap de locuitor conform careia Romania e sucks si n-are scapare.

Ca toti injura si vad lipsurile tarii si ale guvernarii asta e clar. Si privind strict teoretic criticii astia au dreptate. Statul s-a nascut pentru a aduce un plus valoare vietii cetatenilor sai. Daca reuseste bine, daca nu... exista degeaba.

Privind asa, cei ce guverneaza prost n-au nici o scuza. Singurul motiv pentru care sunt la carma tarii e sa ne imbunatateasca traiul. Pe de alta parte cand aud cate unul care-mi spune cat de cacat e la noi, cat de cacat e statul si ca vrea sa plece ii trantesc un repros. Pai bine ba, statul asta te-a tinut la scoala, te-a ajutat sa te educi, ti-a creat conditiile sa cresti si tu te-ai vazut suficient de destept sa te descurci singur si dezertezi.

E normal sa ai asteptari dar nu cred ca e normal sa vezi doar raul si sa uiti de putinele lucruri bune. Ne lamentam cat de aiurea e la noi si cat de fara scapare suntem dar pe bune daca facem ceva. Si la o adica avem obligatia asta: 1. pt. ca statul a investit in noi si 2 pt ca daca avem macar o bruma de respect de sine nu fugim recunoscandu-ne implicit incompetenta ci stam sa facem dreq ceva.

Cum? Simplu... Actionand si gandind dupa principii. Ne trag in jos actiunile noastre, conformarea. Si uite asa si noi suntem vinovati ca tara se afla la un nivel mediocru.

Caci daca tu te duci la doctor si la primarie si dai spaga normal ca incurajezi sistemul. Daca in loc sa inveti ceva in scoala sau in timpul liber o arzi ca un cocalar cu tigara-n gura si gagica fara neuroni in spate decretand ca scoala-i naspa si cartea la fel, normal ca ajungi un prost care sapa pe marginea soselei pentru 5 milioane. Si daca jumate din oras face asta normal ca tara duce lipsa de creier si deci de reformatori. Si normal ca asa se face loc pentru speculatori care ajung parlamentari dand plase cu salam tuturor analfabetilor de la sapat santul.
Si evident ca daca tu, om cat de cat cu job, salariu si cunostinte decente uiti sa privesti partea buna si retii doar ca in tara exista multi cocalari care sunt analfabeti si saraci si multe plase impartite de alegeri si incepi sa te scarbesti refuzand sa mai votezi, evident ca duci tara in prapastie, lasand analfabetii si speculatorii sa decida.

In plus, inca mai avem generatii care au trait in comunism o buna bucata de vreme si nu s-au prea adaptat - ce dreq poate face un strungar acum? Si imaginea asta de juma de romanie cu salarii de cateva milioane bulverseaza. Tinerii din orasele mari se descurca. Mai ales cei cu facultate. Deci se poate!

Trebuie doar sa si gandim. Daca ai facut scoala aici, stai dreq si munceste ca merita. Daca esti parinte ai grija si invata-ti copilul ca scoala e mai importanta ca elodia, otv, lazarus, liviu guta si curentul emo. Daca ai drept de vot voteaza dreq ca sigur altfel va fi mai rau! Ca doar alegerea unuia mituit cu salam n-o fi ma buna decat alegerea ta! Si-n plus, daca esti specialist pe domeniul tau si ai idei de reformare lasa barierele de tipul "politica e pentru hoti" si intra sa schimbi ceva!

O colega imi zicea cum vreo 10 insi angajati de vreo luna la Cosmote fac scandal cand nu li se respecta drepturile contractuale si ca asta i-a trezit si pe ceilalti angajati de vreo 50 dintre ei si-au depus demisia in grup.

Credeti ca in tara asta nu se poate da tonul? Ia schimbati gandirea si sa vedeti ce iese!

Etichete: , ,

Pierdut stire pozitiva, o declar gasibila

09:33 / Publicat de ^^ / opinii (3)



Cica pentru a avea la stiri jumate bine, jumate rau inseamna sa nu prezinti toate stirile proaste si sa incerci sa fabrici, din burta eventual, stiri pozitive.

Si asta vrea sa insemne ca... tot binele din lume e doar ala pe care-l arata ei la tv? Inseamna ca nimic nu mai e pozitiv in tara asta decat ca Simona Sensual si-a tras melodie sau ca "marele" Chivu s-a-nsurat?


Ma, eu continui sa cred ca si faptul ca s-a ieftinit porumbul in piata, ca in Cismigiu sunt banci umbrite si ca sambata dimineata la 5 si duminica seara la 11 inca mai circula autobuze e ceva pozitiv. P-astea nu le dam la TV?

Etichete: ,

Pentru ce exista filme?

00:34 / Publicat de ^^ / opinii (1)

Coloana sonora a carui film m-a impresionat e intrebarea cu care Omu' Legii bate la usa discretiei mele.
Raspund ca mai nici una de vreme ce ma uit la un film cam o data la 2 luni. De ce? Pentru ca privitul constant al filmelor imi pare o pierdere de vreme. Asta in cazul fericit. Caci daca vorbim de drame, horror sau orice altceva decat comedii privitul filmelor imi pare pervertire.

Si asta pentru ca in mod normal te uiti la film ca sa te destinzi. Ori ce destindere iti poate aduce privitul unor crime comise cu cele mai nastrusnice obiecte ori privitul sangelui pe pereti? Tu de ce te uiti la filme si cat de linistit te fac sa te simti?

Si oare care e scopul pentru care se produc atatea horroruri si thrilere? Si cum ne influenteaza toate astea? Oare ce e mai periculos - privitul din plictiseala la un calup de stiri proteviste de la ora 5 sau migrarea in masa in mall la un film facut de Mel Gibson si greata de dupa?

Si oare din ce in ce mai multi ucigasi povestesc senin cum si-au omorat victimele pentru ca de la prea multe crime vazute omorul pare un fleac?

Cine mai vrea sa vorbeasca despre filme il invit. Desi cred ca opinia va fi contrara. Privitul filmului prea a devenit la fel de eminent ca periatul dintilor.

Etichete: , ,

Intrebarea zilei

09:43 / Publicat de ^^ / opinii (0)

Dacă atunci cand vorbim de un artist spunem mereu "iata o VOCE", "salveaza o VOCE", sau derivate de ce cand vorbim de "talentati" in alte domenii gen Simona Sensual, nu putem spune "iata un CUR" sau "iata o pereche de TZATZE" fara sa fim facuti nesimtiti?

In fond e acelasi lucru. Fiecare cu talentul lui...

Etichete: ,

Si cat de bine o mai duci?

14:26 / Publicat de ^^ / opinii (0)

Traiesti facand lucruri marunte si pauza-i pauza, masa-i masa, iesitul iesit. Seara raspunzi pe mess ca faci bine si ca azi n-ai facut nimic. Ramai indiferent la privelistea de afara cand fumezi ultima tigara si adormi mereu pe stanga in timpul unui film eventual de pe ProTV.

Serviciul e nashpa si fete nici ele nu mai par sa fie ok, berea parca devine calda, si date ba-n p...la mea spui tot mai des.

E nashpa viata ta si toata lumea din jur. Iti propui rar cate ceva si cand o faci nu iese. Devii frustrat.

Daca esti destept iti dai seama si incepi sa faci vanzari cartilor motivationale si trafic siteurilor de profil. Daca nu, ramai asa si ajungi la 40 de ani sa bei coniac Unirea pe o banca in gara cat iti astepti copiii sa vina de la bunici.

Viitorul suna bine. Si cheia sta-n planificare.

Etichete:

Ziua care va veni

21:45 / Publicat de ^^ / opinii (1)

Moto: Dupa azi mai e si maine!!!

Biroul e un loc vidat unde odata trecute primele ore ale diminetii nimic nu mai intra, nimic nu mai iese, nici macar razele de soare sau particulele de aer curat. Ca paznic si postas sta aerul conditionat care vesteste in functie de intensitatea cu care se strecoara atmosfera de afara.
In mirificul birou se produc grave reactii chimice inca neintelese pe deplin. Se pare ca aerul captiv in combinatie cu munca produc vapori insesizabili de corpul uman care insa se urca la cap si precum tigara dau o senzatie efemera de bine dupa care creeaza dependenta.
Asa ajunge omul care la primele ore cand de-abia se trezise ura munca, seful, mama sefului, femeia de servici, biroul, cartierul in care e plasat biroul, oamenii care au construit orasul etc, ajunge sa se-ndragosteasca de munca si masa la care sta.
La orele de inchidere conform contractului omul nostru incruntat si incovoiat isi pierde memoria si ratiunea uitand de timp, prioritati, familie, reduceri, mall, parfum, mess sau sex si precum calul vede doar inainte in cazul de fata in jos, in nenorocitele de foi care i-au ocupat toata ziua.
La evidenta intrebare "mai stai" raspunde sec si automat "mai am niste treaba", fara a ridica privirea din logodnicele foi.
Omul contemporan si metropolitan uita ca dupa colt mai e o zi si doar lasarea intunericului si venirea somnului il expulzeaza in normalitate.
Trecut de 20 in cazurile bune, trecut de 22 in cazurile proaste imaginea zilei care va veni i se contureaza si i se unduieste-n minte convingandu-l ca si dupa zidurile biroului mai e viata.
Omul pleaca istovit acasa urmand ca a doua zi sa o ia din nou.

La sfarsit de saptamana creierul incepe sa-adune privat fiind de aerul contaminat al biroului, in mintea omului metropolitan formandu-se frustrari: iar am stat toata ziua pana seara-n firma. Iar n-am viata.

Vulcanul explodeaza la intrevederea cu seful sub forma lavei numite "muncesc 12 ore si tu nu-mi dai bani destui".

Studiile arata ca anomalia se petrece din ce in ce mai des si in randul tinerilor proaspat intrati in campul muncii.

P.S. Aceasta relatare are la baza o poveste reala: ieri in prima zi fetele au plecat la terminarea programului dar si-au luat de lucru acasa. Azi la terminare ele inca mai stateau. Trendul este ascendent, oare ce urmeaza?

Etichete:

In tine creste un bau-bau!

01:02 / Publicat de ^^ / opinii (6)

"Urma sa fiu singura toata saptamana, m-am speriat si-am plecat acasa." spunea o colega dand cu piciorul unei veri muncite in Bucuresti.
Inca o dovada ca socializarea in exces ucide!

Speriati-va de voi si fugiti lasand ce-ati castigat, indesati-va castile pe cap si intoxicati-va cu decibeli, plangeti si inecati-va oridecateori cineva nu va poate fi in preajma.

Se stie sigur, cercetatorii de la Oklahoma University au descoperit ca-n tine creste un bau-bau cu ochi ce vede prin peretele stomacal si chiar prin pielea bronzata sau transpirata... vede daca esti singur sau nu! Si daca nu detecteaza fete umane spumega, se foieste si pe langa faptul ca-ti creeaza furnici suparatoare in stomac ce se urca la cap iti si lateste stomacul de risti sa incapa mai multa mancare in tine la urmatoarea masa. De-aia se teme lumea de lipsa oamenilor in preajma.

Treziti-va! Vreau sa am in jurul meu doar oameni destepti ce-mi spun c-au fost la Vama Veche si-au citit o carte. Se poate?!

Etichete: ,