T micut, micut, micut...

01:40 / Publicat de ^^ / opinii (0)

Aseara s-a infuriat Vadim. Azi am fost vedete la stiri, staruri la conferinta de presa si idoli pe bloguri. De maine defilam pe podium, dam autografe si lectii particulare celor ce vor sa-nvete sa apara moka in prime-time.

Dar dam si lectii celor ce se dau jurnalisti si confunda lingura cu furculita (aka obiectivismul cu ultrasubiectivismul).

In episodul de azi. Ionel T Morarel, supranumit si... T micut, care privind „grozavia” la TV, din prea multa solidaritate fata de colegii de inaltime (si trust) s-a agitat si-a debitat.

Spun „serviciile secrete” ca debitarea a fost ritualica si pentru asta nu trebuie blamata ci inscrisa in cartea de romana.

CIca nervos din cale afara, in urma emisiunii de pe TVR, T micut a aruncat din mana idolul romanilor – adica berea, s-a ridicat din fotoliu, s-a napustit asupra frigiderului si-a luat ce-a mai gasit... 3 rosii. S-a intors in fara televizorului, si-a incordat mana ducand-o la spate, si-a sucit gatul si-a dat s-arunce-n spre TV.

In urmatoarele 2 secunde s-au auzit doar o ploscaitura pe pereti alaturi de un „mori, ba, mori, nu te iei de mama”.

A urmat o scurta pauza. Cand T micut a deschis ochii, a vazut ca a gresit tinta si colac peste pupaza, vadim a inceput iar sa urle la tv.

Atunci s-a simtit sfasiat si-a jurat sa se razbune.

A deschis calculatorul si-a-nceput sa tune... strategic. A inteles ca e inapt sa loveasca la tinta si pentru asta a jurat sa-nvie toti mortii si sa ucida toate bipedele. A inceput cu candidata la primarie, al carui nume l-a uitat subit si pe care a caracterizat-o ca pe ma-sa... a continuat cu restul.

Cand termina, a jurat sa lase tastatura, sa ia kalasnicovul si sa iasa pe strada.

Nu se lasa pana nu moare vadim.

Conducerea Muzeului national de istorie naturala "Grigore Antipa" va roaga daca-l prindeti sa nu-l sfartecati! Poate fi expus numai intreg!

*fiindca n-o sa aparem in sala de judecata decat ca avocati, decidem ca... acesta-i un pamflet. :)

Etichete:

Eficient!

02:19 / Publicat de ^^ / opinii (2)

Cand cei de la TVR prezinta stiri cu date din sondaje pe teme gen nivelul de trai, prezinta imagini cu oameni mergand grabiti si inghesuiti pe strada care evident tin capul in jos.

Nu cred ca graba lor e semn de "drum fix", ci mai degraba de "mers ca berbecii".
Nu cred ca oamenii aia au un tel si fug sa si-l atinga, ci ca fug in nestire, spre ceva ce n-au clarificat ca-i important sau nu pentru ei.

Ne trezim uneori ca facem lucruri fara sa ne fi gandit daca ne sunt sau nu utile. Doar facem, şi facem intr-asa de hotarat de parca am avea tragere de inima.

Oare de ce? Cu siguranta pentru ca avem impresia ca-i bine. Fie ca suntem influentati de multime, fie ca suntem sub efectul autoritatii unei persoane in care credem, facem lucruri mecanic. Mergem la shopping fara sa avem ce lua concret, cumparam adidasi verzi desi iubim albastrul, ne inscriem la carting desi nu ne atrage sau si mai simplu facem facultate sau ne luam job nepotrivit.

Sondajele si realitatea arata ca suntem nefericiti, ca nu suntem suficient de impliniti si nici macar bogati. Telurile nu le atingem, iar visele noastre dureaza o viata. Aceleasi vise. Cati dintre cei ce vor Bugatii apuca sa-si si ia? Si asta pentru ca nu progresam.

O vorba adevarata si inspirata spune ca "daca nu stii unde vrei sa ajungi, orice drum e cel corect".

Ei bine da, pana nu ne-om stabili obiective si-om merge cu capul in pamant, ca berbecii, n-om progresa cu adevarat!

Prin planificare capeti viziune! Si succes...

Etichete:

Paranoia sau... cu ce m-am distrat azi

22:49 / Publicat de ^^ / opinii (7)


(„Responsabili pentru încălzirea globală, criza alimentelor si cea a combustibililor nu sunt guvernanţii, ci obezii, a stabilit un institut britanic”. [...])

„Concluzia Scolii Londoneze de Igienă si Medicină Tropicală (SLIMT) n-ar trebui să mire pe nimeni, dată fiind isteria cu care se discută la nivel guvernamental si în mass-media tema încălzirii globale. Pentru că, asa cum afirma jurnalistul american H.L. Mencken, „întreaga artă a politicii este aceea de a ţine populaţia într-o permanentă stare de panică (si a-i promite salvarea), ameninţând-o cu o serie nesfârsită de dezastre, toate imaginare“. Divide et impera este un corolar la observaţia americanului: guvernele fac tot posibilul să-si încaiere supusii pentru a-i putea conduce mai usor. Autorităţile inventează dezastre sau exagerează unele potenţiale pericole, apoi plătesc instituţii să facă rapoarte din care să rezulte că o parte din supusii lor sunt responsabili pentru aceste calamităţi. După care vin si cu soluţii: limitarea drepturilor individuale, interzicerea unor activităţi economice sau reglementarea lor strictă si penalizarea prin taxe împovărătoare. Punct ochit, punct lovit: cetăţenii nu mai pot face chiar ce vor, în plus sunt datori să umple si vistieria statului.”

Iata deci ce se scrie in Saptamana Financiara de azi.
Prima parte chiar mi-a facut cu ochiul si m-a facut sa dau din cap in semn de aprobare. Urmatoarea parte, sora cu cei din "absurdistan", o gasiti aici

Etichete: ,

Inovatii

01:32 / Publicat de ^^ / opinii (5)

Locatie: Bucuresti, zona Eroilor
Cand: la amiaz, in doua zile diferite
Personaje: "actorul" si niste trecatori

"Actorul" e un domn la 35 de ani, brunet, cu tenul inchis (tzigan), par scurt si negru, imbracat modest:
Scena 1

"Actorul" se afla in statia lui 104, lume in jur, in mana stanga tine niste bani, in dreapta o plasa.

ACTORUL: ton umil si totusi indraznet, curajos: Am şi eu o intrebare la dumneavoastra
TRECATORUL: Da
A: acelasi ton: Aveţi să-mi daţi şi mie 3 lei? Vreau sa-mi cumpar un abonament. Si n-am destui. Se intampla. Asta e.
T: n-am, imi pare rau.
A: 3 lei, atat, se intampla oricui. N-ai ce sa-i faci. Se poate intampla. Atat 3 lei imi trebuie si nu mai am.
trecătorul deja intoarce capul, sperand ca asa sa scape de el
A: Mi-a dat si doamna 2 lei.N-aveti? Bine. Se-ntampla oricui. Ce sa-i faci.

Scena se repeta cu cat mai multi trecatori.

Scena 2

Staţia lui 601 (50 m distanta de statia trecuta), o alta zi, la o luna-doua distanta
Actorul are o reteta medicala in mana dreapta, o plasa in stanga.

A: Buna ziua, am si eu o intrebare
T: spuneti...
A: acelasi ton umil dar totusi indraznet: aveti cumva 3 lei 70?
T: n-am.
A: se intampla. trebuie sa iau reteta asta si am fost la farmacie, nu-mi da. e pt copil.
T: n-am. imi pare rau
A: 3 virgula 7 lei. atat. se poate intampla oricui.
T: pai trebuia sa va dea gratuit
A: exact asta vroiam sa va spun. nu mi-a dat. ca noi n-avem medic de familie. n-aveti 3 lei 70? se poate intampla oricui
T: hai du-te de-aici.
A: dar de ce va enervati? se poate intampla oricui.

Nu e piesa de teatru e o realitate dramatica. Si azi, ca acum o luna-doua acest individ cersea nonsalant sume fixe. :P (acccepta totusi si mai putin). Vorbea insa atat de increzator, incat cred ca si el isi dadea dreptate... Si parea apt de munca!

Etichete: , ,

Despre ei...

22:58 / Publicat de ^^ / opinii (2)

Circulam cu RATB-ul cand in plina aglomeratie urca niste tanti. Dupa ele, agale niste patrupezi. Indignarea veni din partea tuturor, dar cum sa te urci tu in autobuz, sa vezi cateii ca dau si ei sa se suie si sa te limitezi la a intreba scurt, de ce se urca?
Sa nu-i impiedici sa se suie, sa nu-i dai jos? Nu, caci e mai frumos sa te plangi si sa devii centrul de atractie al navetistilor utilizatori de RATB, plangandu-te ca poate "te musca catelul".

Ne plangem ca ne rau, ca stam laolalta cu animalele si ca dimineata nu putem sa mergem la serviciu din cauza lor. Ce bine ne simtit cand facem asta! Dar nu, nu reactionam. Niciodata. Nu vrem ca adaposturi sa fie create, nu vrem sa-i infiem si nici sa-i eutanasiem. Dar vrem sa ne plangem ca ne e rau!

Lipsa atitudinii s-a transformat din indiferenta sau lipsa de curaj in oportunitate de a deveni vedete. Ce frumos e sa faci crize ca esti oprimat, discriminat, enervat, lovit. Durerea asta-ti da aripi. De parca de mic ti-ai fi dorit sa-ti fie rau in viata.

P.S. De la o vreme te-ai emancipat. Nu doar ca primesti raul cu bratele deschise ci iti intuneci privirea si transformi orice intrebare gen "ce mai faci" sau "cum a fost la pizza" intr-un atac murdar la persoana ta curata.

Etichete: ,

Actiune!

01:45 / Publicat de ^^ / opinii (8)


Sunt cuvinte care nu-mi plac din cauza foneticii lor.
De exemplu leapsa. Uite, vezi ce urat suna?
Dar la momentul in care privesc pt a 3 a oara o poza cu borduri suspendate simt o atractie irezistibila de a trece peste tot!

Strig leapsa din toti plamanii si rog 3 oameni cu capul pe umeri sa faca ceva. Hai sa ne batem in absurditati! Sa aratam constructii megalomanice, puerilitati scumpe si alte cele... veritabile moduri de risipire a banilor publici.

La mine primarul pune borduri. Uneori chiar un sir peste altul. La voi ce face? Postati imagini pe blogurile voastre.
Promit ca daca nu aflu de primari care lipesc capsuni in salcami (cica sa se prinda), sau care nu uda asfaltul cu Lipton Ice (cica pentru racire), ma sacrific eu! Si cand oi fi in functie publica asta am sa fac. :)

So... Joe, Omu' Legii, Yane, la voi cum e?

P.S. Alti curajosi dornici de comunicare sunt bineveniti!

Etichete: ,

De ce sa fugi de Romania

03:32 / Publicat de ^^ / opinii (2)

Unii, proşti din fire urăsc să spună pe nume că "iubesc ţara cu bune cu rele" şi, conform curentului o baga-n mă-sa. Azi nu mai e la modă să spui că vrei să pleci "afară" pur şi simplu. Azi mergi cu bursă şi dacă poţi nu te mai întorci. "La ei" o fi mai bine. Chiar nu contează asta. Poţi să faci foamea. E la modă să înveţi afară şi desigur să nu te mai întorci, iar pentru unii asta e tot ce contează. Să-i înţelegem, deh, nu pot fi la modă cu vestimentaţia (că-s costurile mari) şi-atunci încearcă cu ce pot. Cum altfel să explici mirajul exodului studenţesc, o dată ce dacă-i întrebi pe cei ce au plecat cu burse de ce nu mai revin nu pot să îţi răspundă (coerent). Da, sigur, "afară" e mai uşor,e o altă mentalitate, o altă calitate (?!) dar... ce facem cu ţara?
Cât de iubitor de calitate si moralitate să fi (de nu mai suporţi "mizeria" din România) când părăseşti frontul de luptă (ţara), deşi... aici ai crescut, aici te-ai cultivat... aici ai consumat astfel parte din resursele statului?
Ok, hai să fugim cu toţii. Lăsăm ţara pustiită, să vină alţii mai săritori s-o reabiliteze. Am prefera nemţi ca-s muncitori si chinezi că-s multi si gată treaba repede. Si după 29 de ani (cât să nu intervină prescripţia) hop, bine mersi de prin tări calde apărem şi noi şi ne cerem ţara înapoi. N-or putea ei lua totul înapoi, aşadar... poate, poate rămânem cu o ţară restilizată... pe gratis.
Asta dacă nu s-or trezi unii la fel de proşti să se ruşineze iar cu ţara (că deh, are istorie recentă proastă) şi s-o părărescă iar pe n motive, lăsând-o iar fără cap şi braţe.
Halal!

Etichete: ,

Cum ar trebui s-arate filmul...

02:39 / Publicat de ^^ / opinii (2)

Candva spuneam asta... (Inca o mai cred):

Ne plangem ca nu avem filme bune, dar cand vine vorba sa mai facem un scenariu de film ne scarpinam in cap si ne izbim de aceleasi limite. Revolutia si satul romanesc. Aceste doua "orizonturi" le privim cu lupa, incercand sa gasim un nou subiect. Desigur, Lilica, Danut sau Maricica, personajele noastre o sa joace si de data asta scene reale din trecuturi prea sumbre, blestemandu-si viata de actori, caci deh, trecutul nostru e demn de haz si sigur prinde.

Eu cred insa ca ne-ascundem dupa cires si ca, prea comozi din fire, ne agatam de treaca-mearga orice pseudo subiect numai sa ne luam leafa de scenaristi si sa ne plangem in continuare ca "n-am avut bafta" si de-asta filmul nostru n-a ajuns mai departe de vreo vama.

Se afirma cu disperare ca maretia unui film sta in priceperea regizorului. ZAU?! Atunci as fi mirata sa aflu cati agreati cu mana pe inima filmele romanesti de dupa 89? Cine nu iese din sala de cinema injurand porcaria de actiune a flimului mai degraba decat lipsa de pricepere a regiei? Faptele sar primele in evidenta si de-abia daca astea sunt bune cautam "nod in papura" la reglajle fine, gen regie.

Da, sustin cu tarie ca problema filmului romanesc sta in lipsa unor scenarii de mare clasa. Cand filmul se vrea a fi comercial, producatorul si regizorul strigand in seara premierei pe "sticla" tuturor televiziunilor ca asteapta toti romanii la film, dar trateaza un subiect atat de particular si plictisitor in ziua de azi - revolutia, cum sa intereseze? Unii au incercat mai mult, au prezentat traditii in filmele lor, de parca l-ar fi vazut ei pe pustiul de 16 ani pasionat de crimele lui Al Pacino interesat de cum se joaca astazi "Calusarii". Si parca dinadins, opunandu-se cu incapatanare invatatului iminent din greseli altii au trecut la mareata tema a avorturilor. Stie careva, cati tineri paraseau cinematograful inainte de terminarea "celebrului film" 432? Sau cati altii, mai pragmatici din fire au tinut mortis sa ramana dar sa faca "fun" ridiculizand filmul si personajele?
Si daca cei conservatori din fire o sa-mi spuna ca "domne castigam premii afara", va spun ca... sunt altii la fel de prosti ca noi. Si ca deh, castigam cu un film prost intre alte filme mult mai proaste. Cand om castiga Oscarul pentru film strain, vorbim. Sau macar cand filmul nostru va ajunge in topul criticilor pozitive ale privitorilor.

Doar publicul decide soarta unui film. Si daca s-a-ntamplat ca filmul sa produca incasari, promovat de vreun premiu obtinut afara, nu-mi spune ca filmul e bun. Criteriul moral al clasificarii unui film in bun sau rau consta in aprecierile publicului si-n dorita de a-l revedea dupa o prima rulare.
Eu n-as vrea sa produc un film la care sa se duca lumea "prostita" de vreun premiu luat si care, prea dezamagita sa ma-njure si sa se jure ca a doua oara nu mai calca-n cinema cand ruleaza vreun film de-al meu.

P.S. Ghiciti de ce California Dreamin' este un film romanesc apreciat? Pentru ca scenariul e inspirat dintr-o intamplare reala... povestea capitanului de gara. Deci n-a trebuit nici o minte plictisita sa inchege o actiune. Ea era. :)

SCENARISTI, DECAT SA SCUIPATI, SA VA ARUNCATI HAINELE DE PE VOI SI SA VA IMBATATI DE FIECARE DATA CAND TERMINATI DE SCRIS UN EPISOD DE TELENOVELA, NEMULTUMITI DE MUNCA PE CARE TREBUIE SA O FACETI, IESITI MAI BINE DIN LENEA GANDIRII SI CREATI SCENARII DE FILM ORIGINALE. DA, ASTA SE POATE. DA, ASTA O SA VA ADUCA MAI MULT PROFIT. SI DA, ASTA VA VA DA CHEIA DE ACCES SPRE FEMEI, LIMUZINE SI DAT MANA CU DEMI MOOR. CUM REUSITI? DACA AVETI TALENT SI MINTEA AGERA, O SA PUTETI...

Etichete: , , ,

Mituri la nivel de stat

03:01 / Publicat de ^^ / opinii (1)

"Presa a IV a putere in stat" e o expresie pe care-o stiu de prin clasa a 7 a si care m-a iritat inca din primul moment.
Ce tupeu si ce lipsa de congruenta.
Langa 3 elemente din acelasi domeniu, realizarea guvernarii, - executivul, legislativul si partea judecatoreasca - pe care le numim cumva: puteri, adaugam inca un element: presa. Care inseamna ce? Control? Raport? Si partea judecatoreasca ce face? Nu tot aia?

Pe principiul "lauda-ma gura, ca de-aia te hranesc", cineva cu pixu-n mana s-a trezit sa se creada important. Pe semne ca daca ai audienta ai si credibilitate... N-ati mai vazut lume stransa buluc sa te huleasca? Inseamna ca n-ati fost la meciuri...

Bun insa titlul prelegerii lui Cristian Tudor Popescu pe care o va tine maine studentilor. "Presa - manipulata sau manipulatoare?"

Eu cred ca avem inca multi ziaristi care scriu ce le dai sa scrie, fara sa-si dea seama de ce fac. Uite. Teoretic suntem in campanie si reclama se plateste. Atunci de ce e Blaga pe toate posturile cu declaratiile sale incendiare despre psd-isti, blaturi si gasti? L-au dat banii afara din casa? A aflat cat de ineficiente sunt bannerele? Sau poate un consilier s-a jucat cu o carte de manipulare si seara a facut o stire incendiara. Blamam tot, atacam tot, voi credeti si ne dati pe post ca noi numaram voturile in plus. Si asta gratis!

Si chiar daca luam extrema... presa scrie PE BANI ce i se spune... Ei bine, unde e puterea? Adica... o marioneta daca are libertatea de a se misca la comanda, se considera ca e tot libera? La fel si presa... are puterea de a influenta. Dar puterea de a decide ce influente vs avea cine o are?

Eu cred ca cea mai buna metoda de automotivare nu e sa te duci la un training tematic sau sa-ti iei un coach, nici macar privitul si vorbitul cu oglinda n-au randament. Daca vrei sa te motivezi, intra tata-n presa si simte-te manipulator!
De fapt esti un prost care face i se spune, uneori chiar fara sa-ti dai seama. Dar stai linistit, nu-ti vom spune asta, te vom lasa sa te simti bine. Dormi in pace, FNI-ul te vegheaza!

Etichete: ,

Ciudatii campaniei

22:32 / Publicat de ^^ / opinii (0)

Cand te vad devin curiosi. Se apropie, te privesc de sus pana jos si cer increzatori. Esti fraier daca nu le dai sepcuta, steagul sau bancnote, iar daca le intinzi pliante mai ca te si bat. Bai, noi vrem mancare!
Tu le spui ca legea zice ca n-ai voie sa dai decat "hartii" si alea nu cu eminescu, iorga sau enescu, ei te baga undeva si zbiara. Cameramanul filmeaza, vecinii de cartier stau roata si scuipa seminte.

Din ochii injectati cu interes si mintea aburinda de admiratie pentru vanghei sau becali se naste un nou drept. Dreptul la pomana. Si o data cu el dispretul pentru tine, neghiobul care nesocoteste legile firii electorale.

Dreptul la pomana se naste firesc o data la 4 ani , din amestecul bogatiei candidatilor si interesul lor pentru ciolan. E-un drept temporar, tine o luna maxim doua si cu domeniu strict de aplicatie... locuitori nebarbieriti, colorati, obositi de la periferie.
Se exercita simplu prin "ce-mi dai ba" sau "ce vrei ba sa ma votezi" si drept sanctiune pentru nesocotirea lui aduce ceva mai grav ca moartea. Repudiul intregii colectivitati.

In luna de campanie cine mai crede in discernamantul si demnitatea alegatorilor oferindu-le o vorba si-un pliant merita sa fie introdus in carantina.
Sa eliberam puscariile, inca mai sunt cativa nebuni ce cred intr-o campanie curata si trebe sa-i inchidem pana nu contamineaza!

Etichete:

Ce fac...

20:25 / Publicat de ^^ / opinii (2)

Timpul trece, obiectivele raman, pasiunile-si fac loc si deciziile sunt altfel decat am stabilit pe tren.
Sesiunea e aproape si totusi nu suficient in atitudinea mea.
Cei cativa pasi pana in facultate ezita sa apara des, biblioteca ziua si sala 120 seara nu prea conteaza, in schimb tastez site-uri electorale, fac bloguri, strategii si slogane. Rad mult, ma binedispun si ma motivez vazand, facand si invatand ceva nou.
A inceput campania si eu odata cu ea!

Cand am sa mai scriu pe-acest blog, in luna asta, am s-o fac "electoral". Despre campanie si candidati.

Apropo, ati vazut cat de "muci" a fost Blaga la emisiunea de marti, 8:15 de la TVR? Pesemne are un consilier fixat.... Fixat pe programe si managementul traficului. :)) Pacat ca la urma n-o sa aflam de ce a castigat (dac-o sa fie, sper ca nu) c-a vorbit robotic de programe sau c-avea un trandafir portocaliu in spate...

Etichete: ,

Pare-mi-se ca-s doar vise...

01:13 / Publicat de ^^ / opinii (5)

Visand intr-o noapte ca mi-au cazut niste dinti, din pura curiozitate, dar stiind dinainte ca n-am sa cred ce va fi scris, dau sa caut pe internet mirificul dictionar de vise. Am gasit mai bine de 5-6, stupoare toate diferite! Pe principiul „pick me, pick me, eu zic numai de bine”.

Asa am observat (ca si in alte dati) cum dictionarele de vise sunt doar un horoscop mai lung. Fiecare scrie dupa cum s-a trezit azi-dimineata. Uneori „argumentat”. Cica… pentru ca musti cu dintii si cu ei mananci mancare acestia semnifica energie. Pentru ca prin mancare capeti energie. Deci caderea dintilor semnifica pierdere de energie! Am continuat sa citesc uluita de forta argumentului oferit. Nu peste multe randuri vad ca explicatia merge in alta parte si ca „la fetele tinere poata sa apara dezvirginarea”. Numai pt. ca ai visat? :)) Buuun.

Alte dictionare… clar, alte explicatii. Caderea dintilor inseamna bucurie, caderea dintilor inseamna necaz mare, epuizare de energie, istovire totala, sau chiar pierderea unei rude apropiate. Mai copiii… de la bucurie la tristete si deces e ceva cale lunga. O fi limba romana expresiva si interpretarile multiple dar chiar asa sa ne batem cap in cap?

Unii faceau si diferentieri intre caderea dintilor „albi, frumosi” care era de bine si caderea dintilor stricati, urati care era de rau si putea sa insemne chiar si lipsa de incredere in tine.

Clar! :))))

Am incercat apoi sa imi explic fenomenul viselor. De ce visam? Este asta o modalitate de a ni se comunica viitorul, asa cum rezulta din interpretarea viselor? Vrea Dumnezeu sa ne alerteze legat de ceva ce se va intampla peste zi?. Clar nu. Caci unde ar fi logica. Fiecare vis sa insemne viitorul codat. Nu era vorba ca viitorul e… necunoscut? Si apoi de ce tocmai prin vise? De ce tocmai facand apel la tot felul de semnificatii stranii? Si cum pot fi ele decodate? Care e legatura cu realitatea? Daca visez struguri cica plang. De ce? Pentru ca sunt zemosi? Care e asocierea? O fi ea limba chineza cu pictogramele ei dificila si neinteleasa, dar parca asa niste asocieri de tipul struguri - plans, dinti - bucurie, tristete etc. e prea de tot!

Cred ca e cazul sa diferentiem.

Putem visa mancare sau apa pentru ca ne este foame sau sete. La fel putem visa frigul, caldura ca pe o reactie la o nevoie imediata

- Putem visa apoi ceva ce am facut in timpul zilei – am facut calcule visam cifre ca o dovada a faptului ca nu ne-am deconectat total, creierul inca este implicat in acea activitate, inca ne gandim la lucrurile acelea

- Putem la fel visa ca ne temem, ca ni se intampla ceva rau pentru ca ne este teama si in mintea noastra salasluieste un singur gand, sa nu se intample acel ceva rau. De exemplu frica de cutremur. E clar, visam cutremur (daca gandurile noastre au o intensitate foarte mare)

- Putem visa apoi ca facem calatorii in spatiu, ca zburam, ca suntem in miscare daca in somn sufletul nostru calatoreste in alte lumi

- Si de asemenea, admit, putem primi vesti, semne, prin vise, dar destul de rar si nu oricine. In nici un caz nu ni se va transmite o informatie vitala, spre exemplu ce avem de facut in lume prin imaginea unei verze.


Interpretarile de vise… pare-mi-se ca-s doar vise!
Daca vreti sa visati frumos culcati-va fericiti sau gandindu-va intens la ceva placut.

Etichete: ,